Жителите на Шишманци излязоха на протест срещу намерението на фирма

...
Жителите на Шишманци излязоха на протест срещу намерението на фирма
Коментари Харесай

Шишманци протестира срещу кариерата и разширяването ѝ

Жителите на Шишманци излязоха на митинг против желанието на компания „ Холсим “ за разширение на кариерата.

Малко след 10 часа протестиращите затвориха за малко пътя Шишманци-Белозем, който води до кариерата. Те упорстват за прекъсване на концесията и рекултивиране на кариерата. 

Недоволството породи откакто стана ясно, че желанието за разширение на кариерата е утвърдено от Общинския съвет на Раковски, без да бъдат известени жителите на Шишманци. Те настояха кариерите да бъдат спрени, тъй като задоволително време са били експлоатирани. Според хората цялото село е в прахуляк, непрекъснато минават тежки машини, а от гърмежите къщите им са напукани. 

На митинга беше и кметът на Шишманци Александър Атанасов, който е дал позитивно мнение за разширението на кариерата, само че през днешния ден съобщи, че демонстрира уговорката си към хората с наличието си на митинга. " не съм срещу жителите на Шишманци, сподели кметът на селото.

Към момента има два терена на " Холсим " върху които е кариерата. Запрашеността е непрекъсната, обясниха още жителите на Шишманци, съгласно които в общината към този момент има и рекорден скок на белодробните болести. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР