Жителите на район по източното крайбрежие на САЩ, включително на

...
Жителите на район по източното крайбрежие на САЩ, включително на
Коментари Харесай

Източното крайбрежие на САЩ се готви за урагана Хенри

Жителите на регион по източното крайбрежие на Съединени американски щати, в това число на град Ню Йорк, са предизвестени да вземат ограничения поради приближаването на една от най-силните стихии през последните десетилетия, съобщи Агенция Франс Прес.

Очаква се Хенри да стане първият, стоварил се върху Нова Англия от 30 години.

Метеоролози предизвестяват за мощни ветрове със скорост към 120 км/ч, проливни дъждове, които могат да провокират наводнения, и повишение равнището на Атлантическия океан.

Лошото време предшестващо идването на Хенри принуди Ню Йорк да спре концерт със звезди в Сентрал парк. Губернаторът разгласи изключително състояние и разполагането на 500 бойци от Националната армия, които чакат да се включат в напъните за реакция на урагана.

„ Сериозно е колкото инфаркт “, предизвести Куомо.

Той сподели, че се чака Хенри да удари Лонг айлънд към обяд локално време в неделя.

Губернаторът предизвести жителите на Ню Йорк да чакат обилни прекъсвания на тока и наводнения в някои покрайнини.

Очаква се Хенри да „ пропусне “ град с няколко километра.

Американският народен център по ураганите предизвести, че Хенри ще засегне региони в южната част на Нова Англия, както и Лонг айлънд, при напредването си на север със скорост над 36 км/ч.

А националната метеорологична работа на Съединени американски щати разгласи късно в събота, че чака Хенри да остане вихър от първа категория при навлизането си в сушата. Според нея той ще донесе превалявания от 7,5 до 15 литра на квадратен метър, като тук-там може да се чакат до 25 л на кв.м.

Властите в Нова Англия, която включва щатите Кънектикът, Мейн, Масачузетс, Ню Хемпшир, Род айлънд и Върмонт, предизвестиха жителите да се приготвят за урагана.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР