Жителите на Поморие започнаха подписка за запазване на дейността на

...
Жителите на Поморие започнаха подписка за запазване на дейността на
Коментари Харесай

Жителите на Поморие бранят общинската болница с подписка

Жителите на Поморие започнаха подписка за опазване на активността на общинската многопрофилна болница. Местните хора упорстват за смяна на политиката по отношение на общинското опазване на здравето в България.

На входа на болничното заведение, пред постройките на Общината и читалището в Поморие, както и в кметствата на дребните обитаеми места, може да се види и поддържа подписката. Тя е адресирана до премиера Бойко Борисов.

Искаме да предизвикаме обществен разговор за проблемите в общинското опазване на здравето, сподели кметът на Поморие Иван Алексиев.

Държавата в тази ситуация се явява мащеха на общинските лечебни заведения и през днешния ден ми е доста тъжно да науча, че здравният министър на поставения въпрос какво се случва с общинските лечебни заведения, той е декларирал, че страната не се интересува от общинските лечебни заведения. Ами тя не се интересува и от държавните лечебни заведения. От кои се интересува? Само от частните ли? Защото, с цел да се стигне до това състояние, се толерират частните лечебни заведения в България, добави Алексиев, представен от БНР.

А от болничното заведение в Бургас оповестиха, че са подготвени да одобряват пациенти от поморийската болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР