Жителите на плевенското село Дъбован, подкрепени и от други крайдунавски

...
Жителите на плевенското село Дъбован, подкрепени и от други крайдунавски
Коментари Харесай

Рояци комари изкараха хора на протест

Жителите на плевенското село Дъбован, подкрепени и от други крайдунавски селища, излязоха на митинг поради нетърпимата обстановка след свръхпопулацията на комарите тази година. Те упорстват страната да предприеме незабавни ограничения за обработка към реките.

" Настояваме за изцяло отнасяне към река Дунав ", споделя Таня Кръстева, кмет на село Дъбован.

" Популацията тази година е голяма поради високите температури и многото превалявания. Просто е невероятно да се стои навън. Децата нахапани, репелентите не оказват помощ. Видовете комари са към този момент няколко и в действителност се надяваме на реакция от страна на страната. Защото и даже по Закона за здравето животът и здравето на популацията е предпочитана грижа на страната. Особено провокирана от фактори на околната среда “, съобщи Кръстева.

Кръстева изясни, че Община Гулянци е подавала сигнали, осведоми БНР.

" Други години примерно Министерството на земеделието през БАБХ проведоха въздушното отнасяне със самолети по поречието освен по поречието на Дунав, на Вит. Тази година обаче нищо не е правено. От нито една институция, от нито от хилядите организации и агенцийки, които към този момент не ги знаем какъв брой са.  Хората изнемогват “, добави тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР