Жителите на Омуртаг отново протестират заради проблема с безводието. Тяхното

...
Жителите на Омуртаг отново протестират заради проблема с безводието. Тяхното
Коментари Харесай

Жителите на Омуртаг отново протестират заради безводието

Жителите на Омуртаг още веднъж стачкуват поради казуса с безводието.

Тяхното само искане е общинската администрация да разпореди на ВиК-Търговище осъществяването на дилемите, които Министерството на районното развиване към този момент позволи, а точно - да се пусне вода от язовир Ястребино.

Поради тази причина поданици на Омуртаг оповестиха митинг с начален час 11.45 пред постройката на общината.

" Девет месеца общината няма потенциала, съгласно нас и желанието, да възвърне функционалността на подемите, ние предлагаме, както и министъра упорства, община Омуртаг да разпореди на ВиК да го извършат ", съобщи Магдалена Славова от " Вода за Омуртаг ", представена от Нова телевизия.

По думите й вода в Омуртаг има от пречиствателната станция " Ястребино ". Казусът обаче е да се възвърне функционалната валидност на двете помпени станции, допълни Славова.

От " Вода за Омуртаг " упорстват общината да възвърне функционалността на двете помпени станции или да разпореди това на ВИК, " защото те имат предпочитание и потенциал да го извършат ".

Припомняме, проблемът с безводието в Омуртаг датира от 50 години, като на 24 октомври 2022 година общината обяви отчасти бедствено положение след 2649 подписа, 3 месеца безводие и вода два пъти седмично по два часа.

На 1 ноември МРРБ отпусна 1 325 150 лева. за реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа в Омуртаг. Целта бе въвеждане на водопровода в употреба, с цел да се реши казусът с безводието. Задоволителен резултат обаче към момента няма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР