Жителите на Кърнаре излизат на протест срещу ромската агресия. Тази

...
Жителите на Кърнаре излизат на протест срещу ромската агресия. Тази
Коментари Харесай

Жителите на Кърнаре излизат на нов протест срещу ромската...

Жителите на Кърнаре излизат на митинг против ромската експанзия. Тази вечер за трети път ще се съберат на протест на площада, с цел да изразят негодуванието си от нападението на група роми по време на частно празненство в Кърнаре. Екшънът бе на 4 май, по-късно тримата братя Илиян, Исус и Янко Янкови, които провокираха мелето бяха арестувани за 72 часа, а когато срокът изтече съдът дефинира непрекъсната мярка задържане под стража.

Местните хора желаят още да се съборят противозаконните ромски къщи край селото, където в бедност, без ток и вода живеят към 400 индивида.

Протестът през днешния ден е плануван за 18.00 часа.

През тази седмица комисията, назначена от кмета на общината Емил Кабаиванов разказа 53 противозаконни къщи край Кърнаре. Общината оглежда нов терен, който да даде на ромите за създаване на законни домове.

Според кмета на Кърнаре Боньо Бонев ситуацията в селото е спокойна. Ромите имат предпочитание да им бъде отредено място, където да си построят законни къщи, да имат ток и вода. От десетилетия те живеят в кирпичени къщички, вдълбани в земята, сходни на землянки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР