Жителите на Кардам затвориха за кратко международния път към Румъния.

...
Жителите на Кардам затвориха за кратко международния път към Румъния.
Коментари Харесай

Заради лош път: Жители на Кардам затвориха за кратко международния път към Румъния

Жителите на Кардам затвориха за малко интернационалния път към Румъния.

Те стачкуваха против неприятното положение на правата от Генерал Тошево до граничния пункт. В митинга се включиха и стопани със земеделска техника. На втори митинг против неприятния път се подвигнаха жителите на Кардам, откакто ремонтът на пътя, който им бе обещан не беше завършен.

" Защо е належащо да се случва някое пътнотранспортно произшествие, за какво е належащо да има жертви и тогава да се концентрира вниманието, и тогава да стартират да се вършат поправки на пътищата?! ", попита Цонка Георгиева. " В извънредно положение е, това е път, който води към границата, това е вратата на страната ", разяснява още тя.

" Държавата абдикира от нас. По време на избори всички идват тук, когато би трябвало да се свърши нещо от страната - тя да свърши нейните отговорности към жителите, ние не получаваме безусловно никакъв отговор ", сподели и Георги Паунов.

" След първия им митинг, ремонтът стартира с кастрене на клони, разчистване на канавки и фрезоване на настилката. Днес обаче е спрян, тъй като пари няма. А положението на пътя е по-лошо отпреди ", означават протестиращите.

" Защо е належащо ние през 2-3 месеца да излизаме, да късаме нерви, да чупим коли, с цел да напомним за себе си и да желаеме да получим от страната това, което ни се поставя! За това, което сме платили ", сподели Цонка Георгиева.

" Потрошихме инвентари, земеделска техника, коли и освен ние. Тук, колкото чужденци минават, непрекъснато има някоя закъсала кола с накъсани гуми, колелета хвърчат на машините. Невъзможно е да се кара, зимата ще бъде смут ", оплака се Георги Паунов.

Кметът на община Генерал Тошево изясни, че връзката с АПИ е доста дейна през последните години, само че резултат няма. 165 км има републиканска пътна мрежа на територията на община Генерал Тошево.
 БГНЕС
" За страдание, през последните 6 година са направени единствено 13 км, равносметката за цяла област Добрич е съвсем същата, тъй че видяно от София за жалост сме най-после на България и това би трябвало да се промени от всички нас добруджанци ", сподели Валентин Димитров, кмет на община Генерал Тошево.

От Областното пътно ръководство оповестиха, че ремонтът на пътя е отсрочен за май следващата година. Очакванията на хората обаче са да бъдат чути и най-малко за зимния интервал секторът да бъде обезопасен.

" Преди няколко дни, когато се разгласи, че ще има митинг АПИ сложиха маркировка. Но това не е задоволително, мостът би трябвало да се обезопаси и огромните дупки да се запълнят най-малко със студена примес, с цел да изкараме зимата ", сподели Георги Николов, кмет на село Кардам.

От пътната организация обаче не плануват други действия през този сезон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР