Жителите на аксаковското, които протестираха неотдавна заради липса на питейна

...
Жителите на аксаковското, които протестираха неотдавна заради липса на питейна
Коментари Харесай

Жителите на аксаковското СО "Панорама" с иск срещу ВИК-Варна

Жителите на аксаковското, които стачкуваха наскоро поради липса на питейна вода, заведоха групово дело против ВиК сдружението във Варна. Молбата на инициативния комитет е да бъде оповестено за заведено дело в Окръжен Съд Варна, групов иск против ВиК град Варна за прекъснато водоподаване от 5 години. 

Районът е свлачищен, само че съгласно хората, живеещи там, от ВИК, община Аксаково и Министерство на регионалното развитие нямат воля за създаване на нов тръбопровод и подсилване на свлачищните процеси. 

Жителите на тази околност, обединени в предприемчив комитет представляващ над 250 вилни парцела от град Варна. 

В този предприемчив комитете са обединени хората от селищните формирания Панорама 1, Панорама 2, Панорама 3, Кипарис и Обзор. 

На 14.05.2021г. ще бъдат разлепени известия на спирки " Панорама ", " Обзор ", " Кипарис " и на всички дървета в региона, оповестиха от Инициативния комитете за Радио Варна. 

Публикуваме известието без корекции: 

СЪОБЩЕНИЕ

Уведомяват се всички заинтригувани лица – жители, притежатели и титуляри на право на прилагане на парцели от селищни формирания Панорама I, ЕКАТТЕ 84811, Панорама II, ЕКАТТЕ 84825 и Панорама III, ЕКАТТЕ 84832, находящи се на територията на с.Осеново, общ.Аксаково, обл.Варна, наранени от прекъсване на водоподаването в региона, че в Окръжен съд Варна е формирано комерсиално дело № 1350 от 2020г., с предмет КОЛЕКТИВЕН ИСК ЗА ОСЪЖДАНЕ НА „ ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ – ВАРНА “ ООД, с ЕИК 103002253, със седалище и адрес на ръководство: гр.Варна, р-н Приморски, ул.Прилеп № 33

ДА ПРЕУСТАНОВИ нарушаването си по чл.1, ал.1 и ал.2 от Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационните услуги и по чл.41, ал1, ал.5, вр.с ал.4 и ал.6 от Наредба №4 от 14.09.2004 година за изискванията и реда за присъединение на потребителите, както и член 7, т.1 и т.12 от ОУ на ответника от 11.08.2014г., изразяващо в несъблюдение на отговорностите му по посочените нормативни текстове и в прекъсването на подаване на вода за питейно-битови потребности на потребителите на ВиК услуги от селищни формирания Панорама I, ПАНОРАМА II, и ПАНОРАМА III, находящи се на територията на с.Осеново, общ.Аксаково, обл.Варна.

ДА ВЪЗСТАНОВИ на осн.чл.41, ал.2, т.1 от Наредба №4/14.09.2004год., в нормативно избраните периоди, от влизане на решението в действие, услугата по водоснабдяване на потребителите на ВиК услуги от селищни формирания Панорама I, ЕКАТТЕ 84811, ПАНОРАМА II, ЕКАТТЕ 84825 и ПАНОРАМА III, ЕКАТТЕ 84832, и трите находящи се на територията на с.Осеново, общ.Аксаково, обл.Варна, като до възобновяване на водоподаването да обезпечава питейна вода за популацията, а В УСЛОВИЯТА НА ЕВЕНТУАЛНОСТ на съображение чл.41, ал.6 от от Наредба №4/14.09.2004год. да обезпечава питейна вода за популацията до възобновяване на водоподаването

В период до 04.07.2021г. повредените лица могат да заявят, с нарочна писмена молба, подадена по делото, че ще вземат участие в процеса или ще осъществят отбраната си независимо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР