Жители от казанлъшкото село Овощник протестират срещу качеството на водата.

...
Жители от казанлъшкото село Овощник протестират срещу качеството на водата.
Коментари Харесай

Хората от Овощник протестират срещу качеството на водата

Жители от казанлъшкото село Овощник стачкуват против качеството на водата. Вече няколко години от ранна пролет до късна есен налягането на водата е ниско и семействата са съществено затруднени. Това споделиха група жители в приемната на общинските съветници на Българска социалистическа партия, която се организира в Овощник. Преди близо два месеца от селото събрали подписка от 300 поданици и изпратили тъжба до ВиК Стара Загора. От там им споделили, че потреблението се е нараснало, евентуално поради скрити течове и е почнало подаване на спомагателни количества вода. От писмо на ВиК до жалбоподателите излиза наяве, че сдружението уведомило Община Казанлък още през м. юни за казуса в обитаемото място.

„ Не разбираме за какво 4 месеца от Общината не идва решение, нито ни оповестяват аргументите за влошеното качество на водата, къщите ни са на метри от минералните извори. ", разясниха овощничани, които се оплакаха, че от чешмите им тече с изключение на нискодебитна, а и нечиста вода. Те упорстват за замяна на остарялата ВиК мрежа и нормализиране на налягането и качеството на водата в селото.

Няколко питания ще приготвят от левицата, поради тревожните проблеми, които имат жителите тук. Пред съветниците Пламен Караджов, Теодора Иванова, Моника Динева и Петър Митев бяха показани и проблеми на уличната мрежа и безвредното придвижване, канализацията и други инфраструктурни усложнения. Местните недоволстват от неналичието на общинска политика за възрастните хора в селото. „ Пенсионерският ни клуб към момента не е завършен, няма къде да поседнем на чаша чай и добра приказка, както е в други села, където жителите са доста по-малко от нас ", разясниха казуса и упорстват да се откри решение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР