Жители на варненския квартал Аспарухово се оплакват от вандалски прояви.

...
Жители на варненския квартал Аспарухово се оплакват от вандалски прояви.
Коментари Харесай

Жители на „Аспарухово” се оплакват от вандалски прояви

Жители на варненския квартал „ Аспарухово ” се оплакват от вандалски прояви. В приемния ден на кмета Благомир Коцев те сигнализирха, че асансьорите на подлезите на спирка „ Калин “ и спирката пред Варненската морска гимназия непрекъснато са развалени. Подобен проблем е имало и с асансьорите на пасарелката пред районното кметство, който е бил трайно решен с монтирането на камери за видеонаблюдение. Гражданите се оплакаха и от неприятното положение на спирките на градския превоз. Много от стъклата са били счупени по време на урагана в края на предходната година.

Тече процедура за установяване на нов концесионер на спирките, с цел да бъде решен в неотдавнашен порядък казусът с тяхната поддръжка, сподели кметът Коцев. Той добави, че подлезите и доста от спирките ще бъдат заложени в огромния план за видеонаблюдение, който планува монтиране на камери на към 2000 места в града. Ръководството на общината интензивно работи по откриването на кол-център за приемане на сигнали за вандалски прояви. Дотогава настоящи остават съществуващата онлайн система (signal.varna.bg) и оперативният дежурен чиновник на Общината.

Жители от местността Кочмар сигнализираха кмета за дълготраен проблем с непозволено създаване на частна ВиК-мрежа, поради която не могат да вкарат парцелите си в употреба. Документална инспекция на специалисти от Общината откри, че има и други нередности по осъществяването на строителното на жилищата, по виновност на изпълнителя. Гражданите бяха посъветвани да изискат от районното кметство „ Младост “ инспекция на отдел „ Строителен надзор “ и да подхващат законови дейности против строителя.

Жители на ул. “Иван Иванов “ в квартал „ Виница “ от години страдат от дефицит на вода. Домакинствата имат подписан контракт с ВиК, само че застрояването в последните години е нарушило подаването и е понижило фрапантно налягането на водата. По думите им през летните месеци липсва водоподаване в продължение на седмици. Има подозрения за съзнателно и непозволено отклонение на водопровода и по тази причина жителите бяха посъветвани да сезират регион „ Приморски “, както и да изискат инспекция на „ Строителен надзор “, като преди този момент дават документ за приложена улична регулация.

Друга улица в кв. „ Виница “ не е ремонтирана над 30 години и при всеки дъжд пред дворовете и гаражите се събира огромно количество вода и кални наноси. По време на приемната общински специалисти обясниха, че изходът от обстановката е в използването на уличната регулация, включително и отводняването на правата.

Баща на дете, което посещава Логопедичната детска градина в Морската градина, алармира, че са зачестили фишовете за непозволено паркиране. За родителите е обезпечен часови диапазон от 16:30 ч. до 18:00 ч., в който колите им са пропускани през КПП-то на входа на парка, само че по-късно „ Общинска полиция “ ги глоби, описа бащата. Кметът Благомир Коцев пое ангажимент още веднъж да разиска този проблем с управлението на бранш „ Общинска полиция “.

Следващият приемен ден на кмета Благомир Коцев е на 11 април. Часовете са заети до края на месец май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР