Жители на Панагюрище и Стрелча организират днес следобед протест срещу

...
Жители на Панагюрище и Стрелча организират днес следобед протест срещу
Коментари Харесай

Мълчалив протест в Панагюрище срещу закриването на районния съд

Жители на Панагюрище и Стрелча провеждат през днешния ден следобяд митинг против желанието на Висшия правосъден съвет (ВСС) да трансформира районния съд в Панагюрище в териториално отделение на пазарджишкия областен съд.

Според жителите на двете общини няма никакво съображение за закриването на съда, защото Панагюрище е развита община, без демографска рецесия.

Мълчаливият митинг ще стартира в 16 часа, сподели юрист Петър Мулешков от инициативния цивилен комитет.

„ Първо ни взеха офиса на Национална агенция за приходите, по-късно ни лишиха офиса на Национален осигурителен институт, по-късно пазарджиклии ни взеха и кадастъра, а в този момент внезапно – изяснявам си го с някакво тяхно лоби във Висш съдебен съвет, желаят да ни вземат и районния съд, който апропо се приготвя за честване на 140 години “, сподели той.

„ Всичко това предизвика панагюрци, защото по административен ред нищо не се получи и по тази причина ние, обществеността на Панагюрище, организираме безмълвен митинг в четири часа тази вечер пред съда и организирахме и подписка “, изясни юрист Мулешков.

„ Обидно е да се посегне на районния съд на Панагюрище при тази натовареност, освен това население. Недоумявам за какво е, никаква логичност няма в това нещо. За мен е произвол “, добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР