Жители на Козлодуй организираха протест срещу липсата на улично осветление.

...
Жители на Козлодуй организираха протест срещу липсата на улично осветление.
Коментари Харесай

В Козлодуй излязоха на протест срещу спряното улично осветление

Жители на Козлодуй проведоха митинг против неналичието на улично осветяване. Градът остана на мрачно поради увеличените цени на тока. Много други общини приложиха същата мярка поради неспособност да си заплащат сметките. В Козлодуй обаче считат, че не е обикновено да се намират на шест километра от най-големия производител на ток и да търпят сходни ограничавания.

С жилетка и фенер

" Принуден съм да нося светлоотразителна жилетка. Защото се прибирам от работа и моята цел е моята сигурност, тъй като виждаме, че няма улично осветяване, съобщи един от протестиращите - Росен Попов.

Други обявиха, че се тормозят за децата си, които се прибират по мрачно. Според тях диапазонът за изключване на уличното осветяване – от 18 до 22 ч. е неприятно определен.

" В град като Козлодуй, който създава електрическа енергия да е мрачно на всички места? Да не приказваме, че това единствено по себе си е причина за битови произшествия, битова престъпност и по този начин нататък ", съобщи Недислав Владимиров.

Скоро и в София

Столичният регион " Изток ", който се счита за един от най-скъпите, също е напът да остане на мрачно. Режим на уличното осветяване може да бъде натрапен, тъй като районната община е получила с 50% по-висока сметка за предишния месец, изясни кметът Делян Георгиев.

" София е град с над 2 милиарда лева бюджет. Недопустимо е жителите да останат на мрачно в един миг. В регион изгрев плащаме едни от най-високите налози в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „ Изток”, „ Изгрев” и „ Дианабад” ще останат в един миг с тъмни подлези ", съобщи той.

Според него след прекъсване на осветлението в подлезите би трябвало да се понижат и разноските за отопление и ток във всички общински здания. Това означавало да се редуцират разноски и в учебните заведения, и детските градини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР