Жители на Горубляне излизат днес на протест с искане за

...
Жители на Горубляне излизат днес на протест с искане за
Коментари Харесай

Горубляне ще блокира "Цариградско шосе" заради тротоар

Жители на Горубляне излизат през днешния ден на митинг с искане за инфраструктурни промени. Началният час на протестната акция е 16:00 часа, а мястото - на кръстовището на бул. „ Цариградско шосе “ и ул. „ Павел Красов “, заяви БНР.  Смятат да блокират придвижването в региона. Намеренията им са да стопират прекосяването на коли по " Цариградско шосе " всяка неделя.

Част от настояванията на протестиращите от Горубляне включват построяването на велоалея и тротоар по протежението на бул. " Самоковско шосе " до Южната дъга на Околовръстния път и създаване на детска площадка, изясни един от уредниците на митинга Янита Тарабанова.

" Ако няма обсада, в действителност няма да ни извърнат внимание - вършим го единствено поради това и ще затваряме всяка неделя " Цариградско шосе ", до момента в който не забележим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, пускане на строителство на велоалеи и тротоар по " Самоковско шосе ". Също по този начин настояваме за издаване заповед за Подробен устройствен план на воден парк " Искър ".

Булевард " Цариградско шосе " ще остане блокиран най-малко за час, добави Тарабанова. " Първите две седмици един час, в случай че не престават да не ни обръщат внимание, ще затваряме за по-дълго, до момента в който не стартира строителство ".

Протестът през днешния ден е разгласен от 16:00 до 20:00 часа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР