Жители на Гълъбово сами събират пари и запълват дупките по

...
Жители на Гълъбово сами събират пари и запълват дупките по
Коментари Харесай

Гълъбово скочи срещу преливащи контейнери

Жители на Гълъбово сами събират пари и запълват дупките по улиците на селото. Преди дни пък заплашиха, че ще закарат препълнените контейнери пред входа на кметството на община Куклен, под чието ръководство е селото. Снимки на преливащите съдове за боклук след празниците изпратиха живеещи на основната улица в Гълъбово. Те обясниха, че обстановката не е казус. Животни разнасяли вонящата боклук, като всякога селото е изложено на заплаха от експлоадирането на зараза.  

Оплакаха се, че са принудени и сами да обезопасяват улицата пред домовете си, когато по нея се отворят големи дупки. В края на предходната година притежателите на 60 парцела събрали средства, сключили контракт с компания и запълнили кратерите по улицата си.   

Обитателите били принудени да вземат нещата в свои ръце поради бездействието на общината. Те настояват, че макар жалбите и сигналите до администрацията на община Куклен, краен резултат нямало. 

Последната входирана при кмета на община Куклен и Общинския съвет тъжба е от декември 2017 година Под нея стоят имената на 31 души. 

" Избирайки свои представители в парламентите /народно заседание и локални общински съвети/ народът подписва контракт със своите определени представители като двете страни по него имат както права, по този начин и отговорности ", припомнят те и не престават: " С актуалното показваме своята подготвеност да подкрепяме активността на определените от нас представители в Общински съвет Куклен и в община Куклен, само че същото по този начин заявяваме, че пожелаваме от тези обществени органи да изпълнят своите задължения. Поддържането на пътищата посредством асфалтиране, разчистване, сметосъбиране, сметоизвозване и други са най-елементарните отговорности, които една община е длъжна да предлага на своите жители. Считаме, че община Куклен и Общински съвет Куклен следва да търсят разнообразни разновидности за обезпечаване на финансиране - реализиране на европейски планове, спонсорство и други, а освен да се разчита на продажба на лични недвижими парцели ", пишат в жалбата си поданици на Гълъбово. И питат: " Редно ли е гражданите, които са и постоянни данъкоплатци, непредпазливо да изземват функционалностите на една бездействаща община и да се избавят както могат? ".

ПОЗИЦИЯ

Зам.-кметът на община Куклен Христо Божинов отхвърли обвиняванията. Той изясни, че контейнерите в Гълъбово са почистени. Забавянето се получило, защото преди Великденските празници една от двете машини аварирала. Той изясни, че автопаркът е остарял. Затова администрацията е подготвила социална поръчка за закупуването на 2 нови камиона. Ако няма обжалване, Божинов се надява до лятото новата техника да бъде закупена и да се реши казуса със забавените графици. Не сме отхвърлили това обитаемо място, само че ресурсът на общината е стеснен. И ние желаеме на всички места да е чисто. Проблемите обаче са трупани в годините и не може внезапно да бъдат решени, сподели Божинов. Той посочи, че 230 м от основната улица на Гълъбово е включена в строителната стратегия на общината за ремонт и при съществуването на средства ще се ремонтира.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР