Жители на Черноморец негодуват срещу рибарско пристанище, разширено и обновено

...
Жители на Черноморец негодуват срещу рибарско пристанище, разширено и обновено
Коментари Харесай

Жители на Черноморец срещу пристанище: Защо изчезва пясъкът от плажа?

Жители на Черноморец недоволстват против рибарско пристанище, разширено и актуализирано за 10 милиона лв.. Пристанището действа от 3 година, а за това време хората с смут следят по какъв начин пясъкът изчезва.

Капацитетът на оборудването е за домуване на 110 лодки, само че сега зимуват не повече от десетина и няколко яхти.

„ Една трета от плажа го няма на този стадий, ние се тормозим какво ще се случва в идващите години”, разяснява Яна Николова от Инициативния комитет, в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

Според локалните хора туристите изобщо не са удовлетворени от плаж „ Черноморец”.

„ Откакто беше приключено пристанището, пясъкът изчезна, за което ние търсим отговорност от проектантите, строителите и изпълнителите”, сподели притежател на дребни хотели.

Над 300 души са се подписали в подписката. „ Бизнесът на хората умира тотално. Почиващите понижават, тъй като морето стана едно блато”, сподели друга жена от протестиращите.

Кметът на Черноморец Добри Добрев даде обещание да взе участие в предаването, само че минути преди включването в „ Тази сутрин” по bTV се обади и сподели, че незабавно му се е наложило да пътува за София.

Има план за създаване на буни, само че локалните хора не са съгласни и с това предложение. „ Не сме съгласни с бетон да оправяме още бетон. Искаме проучване на плажната линия и теченията, след което да се каже какво би трябвало да се предприеме от тук насетне”, съобщи една от протестиращите.

bTV предложения и концесионера на плажа, който също призна, че казусът с отнемането на пясъка и затлачването на плажа е огромен, само че той отхвърли да пристигна, с цел да не се конфронтира с общината.

От регионалната администрация обясниха, че са изпратили писмо до четирите отраслови министерства – на превоза, туризма, екологията и районното развиване, за сформиране на комисия, която да реши казуса с централния плаж на Черноморец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР