Жители на Анталия настояват властите да забранят да продажбата и

...
Жители на Анталия настояват властите да забранят да продажбата и
Коментари Харесай

Жители на Анталия се бунтуват срещу наплива на рускоезични

Жители на Анталия упорстват управляващите да забранят да продажбата и даването чартърен на парцели на руснаци. Турски жители са пратили петиция в платформата Change, подписана за два дни от 9486 души, заяви Moskow Times. 

Заради напора на чужденци цената на парцелите е скочила 5 пъти в последните 2 години, което надвишава междинния приход на турците, написа в петицията. Рязкият скок на наемите довел до рецесия в имотния пазар и до демографски промени - 25% от популацията на Анталия са към този момент чужденци, написа в петицията. 

Пазарът е дестабилизиран и от намесата на съветски и украински имотни сътрудници. " На фона на имиграционната вълна броят на украинците и руснаците, които вземат участие в покупко-продажбите с недвижимости в Анталия, стигна 10 000 души. Тези хора нарушават разпоредбите на нашия пазар, основават лични групи от стотици хора в WhatsApp, нямат никакъв опит, само че бързо започнаха да управляват имотния пазар в Анталия. Ние не можем да влезем в тези групи, тъй като не ни позволяват ", оплакват се в петицията. 

Турското издание Hurriet Daily News написа, че руснаците и украинците подвигат така и така високите цени на жилищата, а броят на рускоезичните търговци на парцели към този момент надвишава броя на турските лицензирани търговци. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР