Jet2Holidays отбелязва 70% ръст на записванията за България, спрямо миналата

...
Jet2Holidays отбелязва 70% ръст на записванията за България, спрямо миналата
Коментари Харесай

70% повече ранни туристи от Острова

„ Jet2Holidays отбелязва 70% растеж на записванията за България, по отношение на предходната година. TUI отбелязва покачване от 20%, BalkanHolidays също има растеж по отношение на предходната година. Като позитивна наклонност означаваме и завръщането на туристите към предварителните записвания “, съобщи Иван Грошев ръководител на Асоциацията на инкаминг организациите по време на Черноморски конгрес за туризъм и хотели Hospitality & Tourism Summit 2024.

По думите му програмата за Черноморските общини, която беше въведена от министър Зарица Динкова е била оценена от водещите туроператори и е призната като обръщение за нова самодейна политика, която би трябвало да бъде продължена и резултатите към този момент са налице.

Грошев поздрави министър Динкова и нейния екип за връщането на страната ни в зала 3.2 на най-голямото туристическо ревю в света – ITB в Берлин, което ще се организира идната седмица.

„ Това е централната зала на интернационалното ревю. Това е все едно да гледаме играещия футбол Роналдо на Национален стадион „ Васил Левски “ или на недодялан дребен стадион. Роналдо отново си е същият, само че местоположението в последна сметка има значение. Бях заречен на министър Динкова, че в случай че съумеят да върнат българското наличие в зала 3.2 на ревюто ITB в Берлин, ще си направя фланелка със фотография на екипа на министерството. Е, в този момент, би трябвало да си направя  фланелка “, означи Иван Грошев.

Калин Сутев, шеф на Дестинейшън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik в България, също поздрави министъра на туризма за положените старания страната ни още веднъж да заеме централно място на най-голямото туристическа ревю.

„ Програмата за реклама и промотиране на Черноморските региони е първата крачка към възобновяване на немския пазар. Всички ние – министерството и браншът на туроператорите би трябвало, да бъдем движещата мощ, която да възвърне доверието на немския екскурзиант в България “, сподели Калин Сутев.

Министър Динкова съобщи своята подготвеност, посредством взаимните старания на държавния и неправителствения бранш, рекламата и маркетинговата тактика на страната ни да продължи своето развиване.

„ Това, че дълги години парите за реклама на страната ни изтичаха в пясъка и не се виждаше резултатът от тях, не е случайност. Има една група от хора, свързани и с някои браншови организации, която години наред е гледала на тези пари като на техни джобни и в този момент тези хора не са изключително щастливи от измененията. Виждам и вашата поддръжка и в случай че тя продължава и отсега нататък, ще продължим да работим по този транспарантен метод, тъй като към този момент виждаме положителните резултати от нашите общи старания “, сподели министърът на туризма.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР