Жестока война за по-висока заплата води Мариана Векилска в БНТ,

...
Жестока война за по-висока заплата води Мариана Векилска в БНТ,
Коментари Харесай

Война за заплати в БНТ: Векилска се тресе от яд, ето колко п...

Жестока война за по-висока заплата води Мариана Векилска в Българска национална телевизия, шушукат чиновници на държавната медия. Водещата на предаването „ България в 60 секунди” не била удовлетворена от парите, против които се разписва, и почнала да прави подмятания, че би трябвало да я покачат, в случай че желаят да я задържат.

Провалилата се с работата си за Европейската комисия телевизионерка се била договорила за заплата от цели 5000 лв., когато почнала работа в Българска национална телевизия доскоро повече от година, настояват осведомени. Парите обаче не били по трудов контракт, а се натрупвали с спомагателното материално стимулиране, което й давали. Мариана Векилска им се радвала няколко месеца, а по-късно хонорарите внезапно били понижени, шушукат сътрудниците й в малкия екран.

Звездата била гневна, само че сдържала яда си, защото сега няма къде другаде да отиде. След като напусна Би Ти Ви преди време, с цел да се опитва в Брюксел, вратите там са й били затръшнати и се чака, че минимум още 5 години няма кой да я предложения на остарялото й работно място. В Нова телевизия също не я желали, защото там сега конците се дърпат от доста от някогашните сътрудници на Мариана от Би Ти Ви, с които тя мъчно се сработва. Освен Българска национална телевизия, остават кабеларките. Векилска е стартира кариерата си в една от тях – Канал 3, само че не й се връща на сходно място. Ето за какво се съгласила да работи за двойно по-малко пари от авансово контрактуваните. Но не се била примирила, написа " Хотарена ".

Наскоро Мариана и предаването й получиха премия „ Достойните българи”. Това дало мотив на водещата да заприказва и за по-достойно възнаграждение. Тя подчертала достолепията на шоуто си, както и безспорния факт, че е едно от най-популярните и разпознаваеми лица в малкия екран. И почнала да прави недвусмислени подмятания, че в случай че в Българска национална телевизия не я ценят, другаде ще я оценят по достолепие. „ 20 години работя в кадър и зад кадър, познавам осведомителния поток, в малкия екран мога да се оправя и със затворени очи”, уверена е Векилска.

Според слуховете, другото доста известно лице на Българска национална телевизия – Мира Добрева, взимала 5000 лв. на месец за работата си в предаването „ Отблизо”, което е единствено час седмично. Това вбесявало Мариана, която е в ефир всеки ден, само че против доста по-скромно възнаграждение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР