Жесток скандал с непредвидими засега последствия се разрази след победата

...
Жесток скандал с непредвидими засега последствия се разрази след победата
Коментари Харесай

Жесток скандал след Фюри - Уайлдър! Ще отнемат ли титлата от...

Жесток скандал с непредвидими към този момент последици се развихри след успеха на Тайсън Фюри над Дионтей Уайлдър в борбата за купата на Световния боксов съвет. Както е известно, Тайсън нокаутира Уайлдър в 11-ия рунд. Двубоят беше избран от множеството боксови специалисти като Мача на годината. Оказа се, че Дионтей е с станал жертва на " нечестна игра " от страна на своя конкурент, която била подкрепена от съдиите от Държавната атлетическа комисия на Невада преди срещата.

Уайлдър им обърнал внимание, че ръкавиците на Фюри не съдържат единствено омекотяваща пяна, а и съществено количество конска грива, която след несъмнено време на кръга може да се реалокира в ръкавицата и да я направи по-твърда. Така ударите му все едно са нанасяни с голи ръце.

" Получих информация за неправда с ръкавиците му и желаех пояснение от съдиите преди мача. Те ми споделиха, че от 30 години са в бизнеса и схващат задоволително от бокс. Може да имат опит, само че до момента в който не ги ударят в лицето с такава ръкавица, няма да схванат защо приказвам.

В предишния ни мач се случи същото. Конската грива е по-твърда от пяната, само че съдиите се пробваха да ме убедят, че ръкавиците са задоволително меки ", изясни Уайлдър пред 78SportsTV.

Припомняме, че през октомври 2000 година след втория мач сред двамата, приключил с победа на Фюри, Уайлдър се оплака, че ръкавиците на противника му са били " придърпвани, с цел да може юмрукът му да застане в нечестна позиция ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР