Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия
Коментари Харесай

Марица гостува на Казанлък Волей в исторически мач

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) ще изиграе първия си формален мач за 2021-а година против Казанлък Волей (Казанлък). Срещата от шестия кръг на Национална волейболна лига Демакс е през днешния ден, от 18:00 б.в. в зала Багира в Казанлък.

При триумф през днешния ден Марица ще закръгли 100 следващи мача без загуба в НВЛ . Серията на шампионките започва на 14 ноември 2015г. и досега отборът има записани 99 следващи триумфа в шампионата.

Двубоят ще се играе без аудитория, само че ще бъде излъчен онлайн по телевизия.

Пловдивчанки не са играли публична среща от 26 ноември, когато изгубиха от гранда ВакъфБанк (Истанбул) с 1:3 в среща от Шампионската лига в Колодрума. Последният мач на Жълто-сините в НВЛ беше на 14 ноември. Маричанки победиха като хазаин с 3:0 ДКС Варна (Варна).

Шампионките изиграха четири контроли в Пловдив последните дни против украинския Прометей (Камянске) – загуба и тъждество и румънския КСМ Търговище (Търговище) – победа и загуба.

Във краткотрайното класиране Марица е на четвъртото място с шест точки и без изгубен гейм. Маричанки имат изиграни едвам две срещи досега в шампионата. Казанлък Волей е водач с пет победи от пет мача и цялостен актив от 15 точки.

През предишния сезон Жълто-сините и Розите играха две срещи в постоянния сезон в шампионата. Пловдивчанки завоюваха и двата дуела с 3:0 гейма.

Съдии на срещата ще са Павел Гинев и Боян Желев.

Снимка: startphoto.bg

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР