Женският волейболен отбор на Левски София, който се включи в

...
Женският волейболен отбор на Левски София, който се включи в
Коментари Харесай

ВК Левски получи шанс да играе в Европа

Женският волейболен тим на Левски София, който се включи в Суперлигата през сезон 2022-2023, получи късмет да играе в европейските клубни шампионати през новия сезон.

" Клубът ни бе известен, че заради отвод на сребърните медалисти от Националната волейболна " Демакс+ " лига за сезон 2022-2023 ЦСКА, както и на идващите два тима в класирането, воденият от Петър Шопов отбор се снабдява с право на присъединяване в шампионата CEV Challenge Cup. Нежеланието и на другите два състава в подреждането да играят в Европа препраща квотата за България към " сините " девойки, които приключиха пети в класирането. Така те ненадейно ще могат да усетят усета на европейските борби ", се споделя в известието в формалния уебсайт на Левски София. 

" Не сме заслужили това присъединяване с класиране и не бяхме възнамерявали такова. В същото време считаме, че е неприемливо България да бъде показана в европейските шампионати с брой тимове, по-малък от полагащия и се.

Ако имаме някакви искания във волейбола и изключително в женския, би трябвало да подхождаме отговорно към европейските участия и към уговорките, произхождащи от класирането във вътрешното състезание.

Ще намерим метод да осигурим нужното финансиране. Надяваме това присъединяване в CEV Challenge Cup да бъде потребно и прочувствено, изключително за младите състезателки в тима ", разяснява съпрезидентът на нашия клуб Давид Давидов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР