Женският ни национален отбор по тенис на маса заминава утре

...
Женският ни национален отбор по тенис на маса заминава утре
Коментари Харесай

Безпаричие спъва тенисистките ни на маса от участия в елитни състезания

Женският ни народен тим по тенис на маса отпътува на следващия ден за Белград, където в края на седмицата са квалификациите за европейското отборно състезание. На него ще бъдем показани от Полина Трифонова, Мария Йовкова и Калина Христова. Жребият, който ще бъде изтеглен също на следващия ден, ще разпредели 17-те национални състава в 4 групи, които ще играят на правилото „ всеки против всеки “. Първите два от всяка група се класират за финалите. Те са през септември в Румъния, а упованията са нашите девойки да преодолеят квалификациите. Първоначално в тях е трябвало да вземат участие 24 отбора, само че поради пандемията и отводи броят им е намалял.

„ Моите упования са и трите да покажем най-хубавия си тенис и да се класираме “, заключи Мария Йовкова.

Големият проблем в тениса на маса, както се оказва, е отвън залата. Липсата на средства на процедура е една от аргументите на олимпийските игри да взе участие единствено Полина Трифонова. Защото поради безпаричието нашите състезателки са отказвали участия на шампионати от Световната купа. „ Мария Йовкова също можеше да взе участие в Токио, само че не и доближиха точки в международната класация, тъй като тя не е взела участие в задоволително шампионати за Световната купа. А разноските за присъединяване на надпревари от Световната купа в Европа излизат по към 1500 лв. на човек и един най-малко от 15 000 лв. на човек е задоволителен, с цел да взе участие той на всички надпревари “, изясни треньорът на националките ни Асен Асенов.

Каква е тогава мотивацията на трите да се готвят и да се състезават? Тя се подхранва от присъединяване на трите ни националки в клубове зад граница, в непознати шампионати, Калина се състезава и в Сърбия, Полина в Германия, Мария през тази година ще играе в Италия и Сърбия. А както сподели Полина Трифонова: „ Желанието ми до идващите олимпийски игри е да вземам участие допълнително надпревари, доколкото ни разрешава финансирането. “

Още в звуковия файл от Асен Асенов, Мария Йовкова, Калина Христова и Полина Трифонова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР