Женският национален отбор се класира за втората фаза на Световното

...
Женският национален отбор се класира за втората фаза на Световното
Коментари Харесай

Страхотни! Лъвиците продължават в следващата фаза на Световното първенство

Женският народен тим се класира за втората фаза на Световното състезание по волейбол в Япония! Тимът ни завоюва директния конфликт за 4-о място в Група B против Канада с 3-1 (23-25, 27-25, 25-21, 25-21) и откри място измежду 16-те най-хубави тимове на планетата.

След изморителния и доста тежък дуел против Китай в сряда, през днешния ден мачът на " Лъвиците " беше първи в програмата, само че все пак нашите девойки демонстрираха страховит темперамент и стигнаха до триумфа. Канадките завоюваха откриващия гейм с 23-25, само че в идващите елементи волейболистките водени от селекционера Иван Петков демонстрираха, че изрично са по-класният тим и направиха цялостен поврат.

Най-резултатни за втората победа на отбора на шампионата станаха Гергана Димитрова и Нася Димитрова. Двете означиха по 17 точки. 16 добави Мария Каракашева, а с 12 приключи Христина Русева. 
За Канада Отомн Бейли и Киера Ван Рик осъществиха по 18 точки.

Така България ще приключи на 4-а позиция в своя поток и в идващия кръг ще продължи присъединяване си в Група F. Мачовете от нея ще се проведат в Осака, а всички противници на " Лъвиците " ще станат ясни след изиграването на последните дуели от първата фаза.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР