Женският национален отбор по футбол загуби вчера с 0:2 от

...
Женският национален отбор по футбол загуби вчера с 0:2 от
Коментари Харесай

Националките след мача с Турция в Пловдив: Можем повече, искаме още подкрепа от хората

Женският народен тим по футбол загуби през вчерашния ден с 0:2 от Турция срещата третото си домакинство в международните квалификации. Мачът се игра на стадион " Локомотив " в Пловдив. Вижте какво обявиха треньорката Силвия Радойска и най-хубавата ни футболистка Симона Петкова.

Силвия Радойска - треньорка на България

" Бяхме пределно стимулирани да спечелим точка или три против тима на Турция. Работихме много от този мач и съм разочарована от резултата. За страдание това са ни опциите. Във всеки един мач нашият народен тим израства. Този народен тим го нямаше много години и ни би трябвало доста работа, с цел да стигнем другите тимове. Бяхме на шампионат в Турция, където срещнахме по-слаби тимове. Там играхме извънредно добре във фаза офанзива и имахме доста положения. Трябва ни време, работа и се надявам да наподобява по-добре за в бъдеще. Португалия са главен любимец в нашата група дружно с Германия. Надявам се да играем добре в отбрана в Португалия. Ще опитваме начело да играем на контраатаки. Надявам се да реализираме по-добър резултат от дуела с Португалия в Пловдив ", съобщи Радойска.

Симона Петкова - футболистка на България

" Като цяло ни липсва класата. Не успяхме да задържим топката, с цел да дадем нужното време на халф-бековете ни да поддържат офанзивата. Колкото повече девойки играят в чужбина, толкоз повече се подвига равнището на българския женски футбол. За страдание равнището на шампионата ни не е високо и по тази причина всяко момиче, което излиза в чужбина може да донесе повече на интернационалната сцена с националния тим. Всяко едно момиче би трябвало да има вътрешната мотивация и да играе за националния тим. Ние сме народен тим на България и не можем да съберем 1000 души на стадиона. Това е липса на всевъзможен тип интерес. Ние не заслужаваме такова отношение. Ние като мъжете упражняваме, раздаваме се, 90% от девойки работят и вървят на университет. Смятам, че заслужаваме малко повече от това, което ни се дава. Обещавам, че ще вземем точки. Ще създадем всичко допустимо да създадем това. Мачът с Турция беше един доста добър метод да спечелим точки, само че за жалост не успяхме да го създадем. Надявам се в България в идващия ни мач да има повече точки и да зарадваме публиката. ", съобщи Петкова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР