Женският национален отбор на България се наложи над Дания с

...
Женският национален отбор на България се наложи над Дания с
Коментари Харесай

4 от 4: Лия Каратанчева не загуби нито гейм на сингъл и изведе България до победа над Норвегия!

Женският народен тим на България се наложи над Дания с 2:1 победи в петата си последна среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис шампионата „ Били Джийн Кинг къп ". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

В решаващата среща на двойки Гергана Топалова и Лия Каратанчева победиха с 6:3 3:6 6:1 Ребека Март Мортенстен и Джоан Свендсен. Преди това на сингъл Лия Каратанчева разгроми с 6:0 6:0 Ребека Март Мортенсен. Това беше четвърта победа от четири мача за Каратанчева на сингъл в шампионата. Гергана Топалова пък отстъпи с 3:6 1:6 на №130 в международната класация Клара Таусон.

Въпреки успеха обаче, то нашите девойки не можаха да заемат едно от първите две места, което щеше да им даде опция да се изкачат в по-горна група. Отборът ни приключи на трето място в своя поток и на следващия ден ще играе за петото място в крайното класиране, като срещата няма да има изключително значение, тъй като към този момент сме си обезпечи оставането в същия ешалон следващата година.

Родните ни представителки се постановиха над Дания, Швеция и Норвегия, само че пък отстъпиха на Сърбия и Норвегия с по 1:2 победи.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР