Женският национален отбол на България по волейбол допусна втора загуба

...
Женският национален отбол на България по волейбол допусна втора загуба
Коментари Харесай

И Турция ни би след Белгия за Олимпиадата

Женският народен отбол на България по волейбол позволи втора загуба в група В от  квалификационния шампионат за Олимпиадата в Париж следващата година.

Българките отстъпиха на Турция с 0:3 (20:25, 19:25, 15:25) в Токио.

В първата си среща девойките на селекционера Лоренцо Мичели позволиха проваляне от Белгия също с 0:3.

Първата точка в мача беше за България. Резултатът вървеше еднакъв до 5:5. Съперникът дръпна с три точки и стартира да брани задатъка си. Все отново българките се приближиха до 18:19. Тогава нови три турски точки действително сложиха завършек на гейма.

Във втората част равенствата се редяха до 13:13. Тогава България позволи туркините да създадат четири безответни точки и да се приближат до спечелването му.

Момичетата на Мичели също демонстрираха класа. Със серия от три точки пасива бе понижен до 18:19. До края на гейма обаче българките стигнаха единствено до още единствено една и Турция поведе с 2:0.

Третата част беше най-неравностойна. Треньорът Лоренцо Мичели даде късмет на доста от най-младите ни състезателки да опитат какво е да играеш против един от най-силните тимове в света. Много рано Турция поведе със сериозна разлика и най-после еврошампионът приключи мача с 25:15.

Срещу европейския първенец Турция за България най-резултатни бяха Радостина Маринова и Мирослава Паскова с по 9 точки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР