Жените живеят по-дълго от мъжете. Жените с кучета живеят по-дълго

...
Жените живеят по-дълго от мъжете. Жените с кучета живеят по-дълго
Коментари Харесай

Седем начина да се скриеш зад кучето

Жените живеят по-дълго от мъжете. Жените с кучета живеят по-дълго от дамите без кучета. Жените с кучета имат обич. Любовта е куче. Национален клуб на дамите с кучета, изреченията горе са случайни извадки от анкетните листа в частта им за мотивация и с първи въпрос: „ Защо си взехте куче?”
Копирам, наблягам, плагиатствам си моменти от анкетите. Уча логика на психиката неотдавна и това е първата ми курсова работа - „ Човек зад кучето”.
Лиляна, 39 година, стопанка
На моята възраст към момента нямам никого и нищо. Често се озверявам без причина. Мразя деца, котки и всичко, което разнежва хората. Понякога мисълта, че съм по-непогалена и от най-грозната домашна котка, ме разплаква. Но това да си сама, когато плачеш, е по-хубаво и от най-хубавата домашна котка. Една застаряваща жена като мен, щом стартира да се конкурира с котките, си взема куче. Взех си го да се съюзим против котките. Разбира се, взех го освен от общоприетата мотивация да не съм сама в самотата си. Взех си грозно куче, да не съм сама в грозотата си. То ми е правдиво за грижите, аз съм му предана, че не е красиво. Освен това ме схваща - гони деца, котки и всичко, което разнежва хората. Знам, че един ден по този начин ще привикна с него, че ще го виждам като красиво, като най-красивото куче на света.
Може би и с мен е по този начин - някой просто би трябвало да свикне да ме вижда. Веднъж, до момента в който гонехме котките с него, си мислех за вицовете за русокоски, измислени от брюнетки. Съвсем същото е като при мен и котките - пъдя ги, само че в действителност доста ми се желае да съм домашната, галена и обичана котка на някой мъж.
Дарина, 23 година, бизнес дама
Не съм си взела куче, подариха ми го. Всичките ми кучета до момента са дарове. Суеверието, че подареното куче води до разлъка, изцяло ме устройва, тъй като при мен кучетата вървят в комплект с колите - подаряват ми кола, подаряват ми и куче към нея. След подобен подарък съм по-подготвена да посрещам суеверия и раздели. Първо имах малко куче, само че и първата ми кола беше дребна. Не знам породата, нито марката на колата, бяха дребни и незапомнящи се. Второто ми куче беше по-голямо и по-скъпо, и колата ми беше по-голяма и по-скъпа. Искам да членувам във вашия влиятелен клуб, тъй като всичките ми приятелки членуват в него. Имам най-огромното куче в София, подхожда идеално на джипа ми - най-скъпия в България. Разбира се, не е проблем да ви подкрепя финансово, стига да съм патрон на всякакви начинания или почетен ръководител на клуба, въпреки всичко мое е най-голямото куче в София, а размерът постоянно има значение. Истинската жена има огромна кола, огромно куче и огромен предприемач до себе си. Сегашното ми гадже и настоящето ми куче са ненадминати по мярка, схващат се чудесно, кучето усвои три съществени команди, гаджето научих на най-важната: „ Дай!” Щастлива съм, а това е доста значимо при развъждането на едно куче, нали?
Станислава, 32 година, майка на три деца
Имаме две кучета в жилището, в който живеем, и още две при родителите ми на село. Едно куче не трябва да живее единствено измежду хората, колкото и да го обичат. На кучето му би трябвало куче. Ако можех да вземам решение сама, от мен да зависеше - бих прибрала всички бездомни кучета, бих се грижила за тях еднообразно, по този начин както не разделям децата си - и на трите всичко по равно. Мечтая си един ден да имам личен интернат за кучета. Мисля, че децата ми ще наподобяват на мен, множеството им плюшени играчки са кученца. Трябва да обичаме кучетата, те са наши родственици, наши деца. Често сънувам един и същи сън: пребивавам в небостъргач с кучета, множеството са заболели и тъжни, грижа се за тях, аз съм майка Тереза на всички кучета по света.
Милена, 48 година, обществен служащ
На мен куче не ми би трябвало, само че никой не ме е питал. Мъжът ми го взе, единствено дето аз се грижа за него, аз го разхождам преди работа и след работа, аз го храня, аз му шетам. Все едно имаш още един мъж в къщата. Кучето щяло да ми помогне при връзките с хората, по този начин споделя мъжът ми, щяло да ми помогне да се очовеча. Мъжът ми по този начин е привикнал - аз да му правя работата. Или кучето.
Христина, 20 година, студентка
Никога не съм мислила, че ще имам куче. Една другарка го остави за малко при мен и от този момент не съм я виждала. Кучето стана мое. Страхотно е чувството да имаш куче. Обичам да го гушвам. Като жива плюшена играчка е. Нощем спи в краката ми. Неспокойно е, когато и аз съм неспокойна. Когато рева, облизва сълзите ми. Търси ме, когато ме няма. Мечтая си един ден да срещна някой мъж, сходен на кучето ми. Верен като куче. Някой, който да ми стане куче.
Асена, 68 година, вдовица
Взех си куче да му приказвам. Откакто умря мъжът ми и няма с кого да си приказвам, една приказка няма с кого да си кажа. Кучето дори е по-хубаво и от мъж.
Евдокия, 45 година, безработна
Първоначално връзките ми с мъжете приличаха на разделно хранене - безкрайно количество, трябваше единствено да внимавам дали ги комбинирам вярно. Напоследък наподобяват на разделно събиране на боклуци. Кучето ми би трябвало тъкмо за това, да ги различавам - кой от кои е. Кучетата знаят кое става за ястие и кое не. Това куче ми остана от един мъж преди 10 години. Исках бебе от него, той ми подари куче.
Излизам от Националния клуб на дамите. Взела съм каквото ми би трябвало, доказателствен материал към курсовата работа, подбрах по-интересните мотивации, следва ми да синтезирам. Утре протоколирам мъжката позиция, сутринта съм в парка, ще разпитам също и клошарите с кучета, двама възпитатели на кучета, вероятно някой от общината. Да не не помни децата, трябват ми няколко мнение на подрастващи. Искам да стане хубава курсова работа. Няма да ми е елементарно с всички тези връзки сред пол и куче, характер и куче, език и куче, възрасти и куче, вяра и куче. Психолози!
Не знам дали дамите живеят по-дълго от мъжете. Не знам дали дамите с кучета живеят по-дълго от дамите без кучета. Знам, че една заран с куче е доста дълга и стартира от рано. Кучетата удължават деня. Удължените дни удължават ли живота и живеят ли дамите по-дълго от мъжете, в действителност не знам. Знам единствено, че любовта в действителност е куче. Имам дакел и любовта е тъкмо това.
Любовта е дакел: с годините се удължава, само че не става по-висока, не става.
Автор: Йорданка Белева
Йорданка Белева е родена през 1977 година в гр. Тервел. Завършва българска лингвистика. Защитава докторат за библиотечните системи и осведомителните благоприятни условия на парламентите от Европейския съюз. Носител е на първи награди от национални състезания за лирика и прозаичност. Нейни текстове са превеждани и оповестени в антологии на британски, френски, немски, хърватски и арабски езици. Автор е на стихосбирките „ Пеньоари и ладии”, „ Ѝ” и „ Пропуснатият миг “, както и на сборниците с къси разкази „ Надморската височина на любовта” и „ Ключове”.

" Седем метода да се скриеш зад кучето " е един от първите й разкази, от дебютната книга с прозаичност (2011г.)Наскоро творбата е била преведена на британски в влиятелното списание Word without borders.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР