Женева. Появяват се все повече доказателства, че новият вариант на

...
Женева. Появяват се все повече доказателства, че новият вариант на
Коментари Харесай

СЗО: „Омикрон“ засяга горните дихателни пътища

Женева. Появяват се от ден на ден доказателства, че новият вид на ковид – „ Омикрон “, визира горните дихателни пътища, причинявайки по-леки признаци от предходните разновидности. Това съобщи представител на Световната здравна организация (СЗО), предава Reuters .

„ Виждаме от ден на ден и повече изследвания, които сочат, че „ Омикрон “ заразява горната част на тялото. За разлика от другите, които засягат белите дробове и предизвикват тежка пневмония “, сподели пред публицисти в Женева Абди Махамуд.

„ Това може да е добра вест, само че в действителност се нуждаем от повече проучвания, с цел да потвърдим изказванията “, добави представителят на СЗО.

Откакто мощно мутиралият вид беше открит за първи път през ноември, данните на СЗО демонстрират, че той се е популяризирал бързо и се е появил в минимум 128 страни, предизвиквайки алтернативи за доста народи и хора, които се стремят да рестартират своите стопански системи и живот след близо две години спиране, обвързвано с пандемията от COVID-19, разяснява организацията.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР