Женените двойки изневеряват много често и понякога самите те не

...
Женените двойки изневеряват много често и понякога самите те не
Коментари Харесай

4 причини защо женените двойки изневеряват

Женените двойки изневеряват доста постоянно и от време на време самите те не могат да дадат пояснение за какво го вършат. С разрушеното сърце в никакъв случай не е елементарно да се справите, а щом пръстенът е комплициран, става още по-трудно. Според статистиката е потвърдено, че сред 40% до 60% от женените мъже се отдават на извънбрачни връзки или невярност в даден миг от брака си. Тъжното е, че броят им единствено нараства.

И по този начин, за какво женените двойки изневеряват?

Е някои хора споделят, че пристрастяването към допамина се освобождава, когато човек излъже и се измъкне. Други пък са на мнение, че това е, просто тъй като има доста благоприятни условия на открито и рядко човек има силата на волята да се въздържи. Изневярата обаче може да има безпределно доста аргументи и макар че някои от тях може да са сложни за приемане, те са действителни и би трябвало да бъдат прегледани.

Днес нашият „ съвременен “ свят познава разрушеното сърце по-добре, в сравнение с любовта. Ние познаваме нашите култури, в които съвсем 50 % от фамилните двойки се развеждат и съвсем една четвърт заради невярност и изменничество.

 женените двойки

Обикновеният човек упреква изневярата за избрани „ проблеми “, по които може да се работи в брака.

През множеството време бягаме от значимия въпрос – в действителност ли хората са способни на моногамия през целия живот?  Да останеш предан към един единствен човек през целия си живот е невероятно за някои хора и по тази причина доста от женените двойки изневеряват.  Истината е, че за болшинството това не е елементарно като разходка в парка. Особено през днешния ден, когато сме сигурни, че можем да оставим една връзка, тъй като ще намерим нещо друго, нещо ново.

Изгубихме самообладание да работим върху неща, които имат значение, и сме склонни да търсим моментални корекции и краткотрайни върхове. Тогава се отклоняваме. Тогава сме склонни да търсим щастието отвън зоната си на комфорт. Това ново чувство, тръпката от първото допиране, връзката без багажа на рутинното всекидневие, това е, към което се пристрастяваме. Това е и повода за какво женените двойки изневеряват.

Често това, което кара женените двойки да изневеряват, е когато някой от тях стартира да се усеща подценен.

Когато на съпрузите не се обръща задоволително внимание и се усещат, че не са задоволителни, те търсят това утвърждение другаде. Те желаят човек отвън брака си, който ще ги накара да се усещат като приоритет номер едно.

Всички хора имат потребност от егото си да бъде погалено в даден миг и е евентуално нов ухажор да направи тъкмо това. Това покачва увереността и кара човек да се усеща по-ценен и мечтан.

Това, което би трябвало да се означи обаче, е, че това не е дълготрайно и връзки от този вид изчезват, преди да се усетите. Важи изключително, откакто е известно, че нещата са краткотрайни. За да оцелее нещо, основата би трябвало да е здрава. В този случай умствена, прочувствена връзка и другарство. Женените двойки изневеряват, с цел да запълнят някаква празнота.

 женените двойки 1

Изневярата се трансформира в метод за бягство от рутината.

Независимо дали е мъж или жена, никой не се любува на овладяната ежедневна рутина. Хората търсят тръпката от приключението, от поемането на риск, на непозната фамилиарност.

Обичат двама души по едно и също време.

Как обаче е допустимо това? Ние сме комплицирани и характери и е доста допустимо две разнообразни черти на двама разнообразни хора да се харесат. Докато растете и се развивате като самостоятелна персона, може да се окажете привлечени от хора, които допълват разнообразни аспекти на това, което сте. Привличането е доста биологично прекарване.

Много е допустимо да сте в открита, отдадена връзка и ненадейно да срещнете някой на работа, който прави хормоните ви да полудеят. Просто по този начин сме устроени.

Е, изследванията и теориите за какво женените двойки изневеряват не престават от десетилетия и хората към момента се пробват да схванат каква е повода.

Това е мястото, където се залитаме. Няма и не може да има единствено една ясна логичност зад това за какво женените двойки изневеряват. И до момента в който отговорите са субективни и варират от двойка на двойка, едно нещо остава непроменяемо. Ние сме хора и сме егоисти. Ние сме хора и имаме дефекти.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР