Жена в Западна Австралия се опита да попречи на съседите

...
Жена в Западна Австралия се опита да попречи на съседите
Коментари Харесай

Веган съди съседите си заради миризмата на барбекю

Жена в Западна Австралия се опита да попречи на съседите си да употребяват барбекюто си, като заведе правосъдно дело против тях, съобщи Би Би Си.

Жителката на град Пърт Кила Карден съобщи, че дейностите на съседите й – миризмите от барбекюто и цигарения пушек, както и шумните им деца, нарушават жилищните закони.

Тя потърси законови учредения, с цел да предотврати основаването на хипотетичните неудобства.

Трибуналът и най-високата правосъдна инстанция в страната отхвърлиха настояванията й като неоснователни и неподкрепени от доказателства.

Списъкът й с претенции включваше и условие към съседите да понижат осветлението във вътрешния двор, да заглушат домашните си любимци и да заменят растенията в общата градина.

Тя твърди, че миризмите на цигари и барбекю са основали „ непозволено стеснение “ в дома й в предградието на Перт – Гирауин.

„ Те са поставили барбекюто там, тъй че замирисвам на риба - всичко, което мога да помириша, е риба “, сподели госпожа Карден, която е веган.

„ Не мога да се любувам на задния си двор, не мога да изляза там “, сподели тя.

Държавният административен арбитражен съд на Западна Австралия отхвърли настояванията й на правосъдно съвещание през февруари - в това число настояването децата на съседите й да бъдат тихи, когато играят на открито.

„ Трибуналът не приема, че родителите, като разрешават на децата си да играят в задния двор... да употребяват вътрешния двор за дребни скутери или играчки, основават рационално стеснение. Това, което вършат, е да живеят в задния си двор и дома си като семейство “, сподели трибуналът.

Г-жа Карден оспори решението на трибунала пред Върховния съд на Западна Австралия през март. Миналия месец и тази правосъдна инстанция отхвърли желае й като безпочвен.

Тя съобщи пред австралийските медии, че счита да предприеме по-нататъшни правни дейности против съседите си.

Източник: БГНЕС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР