Жена в Западна Австралия съди съседите си затова, че пекат

...
Жена в Западна Австралия съди съседите си затова, че пекат
Коментари Харесай

Жена съди съседи заради аромати на печена риба, цигарен дим и шумни деца

Жена в Западна Австралия съди съседите си по тази причина, че пекат месо на скарата си, оповестява Би Би Си.

Жителката на град Пърт Кила Карден показва в желае си, че миризмите от барбекюто, цигарения пушек и шумните деца на съседите ѝ, нарушават жилищните закони.

Съдебният иск бе отритнат от най-високата правосъдна инстанция в страната, определяйки го като безпочвен и неподкрепен от доказателства.

Списъкът с претенции на Карден включвал и условие към съседите да понижат осветлението във вътрешния двор, да заглушат домашните си любимци и да заменят растенията в общата градина. Тя твърди, че миризмите на цигари и барбекю са основали "неправомерно стеснение " в дома ѝ.

"Те са поставили барбекюто, тъй че замирисвам на риба - всичко, което мога да помириша, е риба ", оплаква се госпожа Карден, която е веган. "Не мога да се любувам на задния си двор, не мога да изляза там ", добавя тя.

Държавният административен арбитражен съд на Западна Австралия отхвърли настояванията ѝ - в това число настояването децата на съседите ѝ да бъдат тихи, когато играят на открито.

"Трибуналът не приема, че родителите, като разрешават на децата си да играят в задния двор и употребяват вътрешния двор за дребни скутери или играчки, основават рационално стеснение ", показват от правосъдната институция.

Карден оспори решението на трибунала пред Върховния съд на Западна Австралия през март, само че предишния месец и тази правосъдна инстанция отхвърли желае ѝ като безпочвен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР