Жена от щата Индиана е осъдена за нападението над Капитолия

...
Жена от щата Индиана е осъдена за нападението над Капитолия
Коментари Харесай

Вече има осъден за нападението на Капитолия

Жена от щата Индиана е наказана за нападението над Капитолия на 6 януари, оповестява ``Дойче Веле``, съобщи БГНЕС.

Ана Морган-Лойд, която преди този момент дефинира тази дата като " най-вълнуващия ден " в живота си, се разкая по време на съвещанието. Поддръжничката на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп (2017-2021), която прекара 10 минути в Капитолия по време на въстанието, бе наказана за несъществено нарушаване и влизане в обществена постройка на пробация без затвор. 49-годишната Морган-Лойд също ще би трябвало да заплати 500 $ санкция, откакто се призна за отговорна.

Тя е първият обвиняем за нападението, който знае наказването си в границите на следствието на безредиците.

По време на четенето на присъдата арбитър Ламбърт разкритикува републиканските законодатели за омаловажаване на насилието от събитията от 6 януари. Той сподели, че е " изключително угрижен " от разкази на някои членове на Конгреса, че 6 януари е " просто ден на туристи, разхождащи се из Капитолия ". Магистратът се базира на изказвания през май от републиканския член на Долната камара Андрю Клайд, който съпоставя нападението над Капитолия с ``нормално туристическо посещение``.

" Не знам на каква планета са били. Това не беше мирна проява. Беше случай, който се трансформира в насилие; имаше за цел да спре самото действие на нашето държавно управление ", настоя Ламберт.

Съдията обаче сподели, че Морган-Лойд, първата наказана, ще избегне влизането в пандиза, тъй като не е взела участие в насилието.

На 6 януари стотици почитатели на някогашния президент Доналд Тръмп нахлуха в централата на Конгреса на Съединени американски щати, до момента в който се организираше взаимно съвещание на двете камари за одобрение на успеха на демократа Джо Байдън на изборите предишния ноември. В допълнение към петимата починали, към 140 офицери са били нападнати от протестиращи последователи на Тръмп, които са били въоръжени с брадви, бухалки, хокейни стикове и други оръжия.

Министерството на правораздаването разкри при започване на юни, че към 440 души са упрекнати по обвинявания, свързани с нападението през януари, в това число към 125 за нахлуване над управляващите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР