Желанието на единия партньор да доминира над другия, или пък

...
Желанието на единия партньор да доминира над другия, или пък
Коментари Харесай

Когато си властен партньор - какъв е проблемът и как да го разрешиш?

Желанието на единия сътрудник да господства над другия, или пък противоположното – да желаеш да преобладават над теб, си има дълбоки психически корени. За да дадем отговори на тези въпроси, би трябвало да се заровим надълбоко из дебрите на логиката на психиката и по-точно да разучим какво е взаимозависимост и контразависимост.

Зависимостта се появява, когато човек израсне в прекомерно тясна връзка със своите родители. Когато това се случи, те намират за прекомерно мъчно да се отделят от тях и имат потребност от непрекъснато утвърждение, да им оказват помощ и да бъдат разполагаем.

Другата прекаленост е контразависимостта. Тя поражда, когато индивидът израства самичък и няма потребност от никой. Тези хора не се преценяват с другите и елементарно биха могли да ти посочат вратата, тъй като са си самодостатъчни и не търпят рецензия . Обикновено тези хора са доста сполучливи, не могат да бъдат дълго във връзка и постоянно сменят сътрудниците си. Те изпитват боязън от това да се влюбят.

Обикновено подвластните хора се събират с контразависимите. И двамата души са травмирани по друг метод и това води да огромната им потребност един от различен.

Как можем да лекуваме подобен вид контузии?

Зависимите хора обичат да влизат в ролята на спасители и непрекъснато да се грижат за някого. Отдадени са на половинката си, преценяват се, вършат взаимни отстъпки. Това не е прекрасен метод, като първата стъпка е подвластната половинка да се научи да обича себе си .

 женитба брак двойка Thinkstock

Контра подвластните хора би трябвало да отстранен защитната стена, която са построили. Ясно е, че са били засегнати в предишното, само че се появява време, в което тези контузии би трябвало да бъдат надрастнати и индивидът да работи в посока на създаване на непосредственост . Ако се припознавате в този типаж - признайте възприятията си, позволете си да бъдете уязвими.

И най-важното – работете върху себе си, без значение дали сте от едните или от другите, защото нито една прекаленост или взаимозависимост не е здравословна.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР