Желание за трескаво бързане. Това каза за медиите от Пловдив

...
Желание за трескаво бързане. Това каза за медиите от Пловдив
Коментари Харесай

Зам.-министъра на правосъдието Дечев: Има съмнение за предварителна организация на избора на Сарафов

Желание за трескаво бързане. Това сподели за медиите от Пловдив зам.-правосъдният министър Емил Дечев по отношение на определения през днешния ден изпълняващ длъжността основен прокурор Борис Сарафов. Зам.-министърът добави, че не се изключва и подозрението за предварителна организация.
Прочетете още
„ Това е предпочитание за трескаво бързане незабавно да се избере изпълняващ длъжността. Тук желая да обърна внимание на това, че не беше наложително да е някой от заместниците на основния прокурор, които до напълно скоро изцяло го подкрепяха във всяко едно негово деяние ”, сподели  зам.-правосъдният министър  Дечев.

„ Мисля, че можеше първо да се направи разискване на какви качества би трябвало да дава отговор индивидът, който да заеме краткотрайно поста, който до през вчерашния ден заемаше Иван Гешев. Някак всичко стана доста бързо, като подозрението за предварителна организация остава ”, приключи той.

Припомняме, че в понеделник Висшият правосъден съвет освободи предварително от служба основния прокурор Иван Гешев. Това стана по предлагането на четиримата прокурори поради изявление, което накърнява престижа на правосъдната власт. " За " отстраняването на Иван Гешев гласоподаваха 16 от членовете на Висш съдебен съвет. " Против " бяха единствено четирима, а през вчерашния ден президентът Румен Радев подписа указа за освобождението му.

Днес стана ясно, че прокурорската гилдия на ВСС е взела решение, че временно изпълняващ длъжността на основен прокурор ще заеме Борислав Сарафов, който до този миг беше заместник основен прокурор и шеф на Националната следствена работа. Той ще извършва функционалностите до избора на нов основен прокурор от Пленума на Висш съдебен съвет. Решението беше взето с 8 гласа " за " и 1 - " срещу ". То предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в 14-дневен период.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР