Жандармерия и полиция ще бранят съвместно лозята на територията на

...
Жандармерия и полиция ще бранят съвместно лозята на територията на
Коментари Харесай

Жандармерия и полиция пазят лозята край Септември и Белово

Жандармерия и полиция ще бранят взаимно лозята на територията на общините Септември и Белово от набези на крадци като част от подхванатите спомагателни ограничения по запазване на селскостопанската продукция в Пазарджишкия район, оповестиха от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Екипи на Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив взаимно с сътрудниците си от Районното ръководство в Септември патрулират от понеделник в зоните на лозовите масиви, като полицейско наличие ще продължи до цялостното привършване на гроздобера и до момента в който не бъде спретнат и последното гроздово зърно от лозята.

Съвместните патрули основават условия за естественото и умерено протичане на брането в лозовите масиви в регионите на градовете Септември, Белово, Ветрен и селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово. Освен това органите на реда правят инспекции когато и да е на товара на МПС и каруци, откриват самоличността на лицата, наблюдават за спазването на времето за престояване на хора в лозовите насаждения.

Извършва се и обход на пунктовете за изкупуване на грозде, както и за това дали арендаторите на парцели имат нужните документи, удостоверяващи законното прилагане на лозовите масиви.

Всички тези дейности са подбудени от ангажираността на органите на полицията за обезпечаване на естественото протичане на гроздобера, недопускане на закононарушения и нарушавания на публичния ред, добави Мирослав Стоянов, представител на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР