Жан-Люк Меланшон, който завърши трети на първия тур на президентските

...
Жан-Люк Меланшон, който завърши трети на първия тур на президентските
Коментари Харесай

Меланшон се надява след изборите да стане френски премиер

Жан-Люк Меланшон, който приключи трети на първия тур на президентските избори във Франция, чака да стане министър-председател на републиката след парламентарните избори през юни. Това съобщи той във вторник в ефира на телевизия BFM.

" Моля французите да ме изберат за министър-председател ", сподели водачът на лявото придвижване " Непокорна Франция ".

" Призовавам всички, които са подготвени да поддържат програмата на Народния съюз, да се причислят към нашата битка ", съобщи той.

Според Меленшон " парламентарните избори би трябвало да станат завършек на президентските избори, един тип трети тур ".

По-рано френският президент Еманюел Макрон, който се кандидатира за втори мандат, призна, че в случай че завоюва изборите, може да повери съставянето на държавно управление на представител на левицата. Според него " в цялата история на Петата република не е имало президент, който да търси гении в такава степен отвън личното си политическо болшинство ".

Политическата история на Петата република познава интервали, когато Шанз-Елизе и Матиньони (съответно резиденциите на президента и министър-председателя на Франция) са били окупирани от представители на разнообразни сили от политическия набор. В политическия лексикон тази процедура се назовава " общуване ".

Според резултатите от първия тур на изборите, извършен на 10 април, Меленшон зае трето място, като завоюва 22% от гласовете. След оповестяването на резултатите от гласуването той прикани своите последователи " да не дават нито един глас " на претендента за Национално обединяване Марин Льо Пен, която влезе във втория тур с Макрон.

Сега, в навечерието на втория тур, 35% от последователите на Меланшон съгласно социологическите изследвания могат да гласоподават за Макрон, а 27% за Льо Пен.

Вторият тур на президентските избори ще се организира във Франция на 24 април. Парламентарните избори се организират в два тура - 12 и 19 юни.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР