Жълто-синьото издание “Дифенс Експрес съобщи, че важното американско далекобойно оръжие

...
Жълто-синьото издание “Дифенс Експрес съобщи, че важното американско далекобойно оръжие
Коментари Харесай

„Вие глупаци ли сте?“: ВСУ гневно наругаха САЩ за лошото качество на ракетните бомби GLSDB

Жълто-синьото издание “Дифенс Експрес ” заяви, че значимото американско далекобойно оръжие GLSDB не е проработило в Украйна. Става дума за модифицирана „ бомба с дребен диаметър “ (СДБ) на “Бойнг ” (ГБУ-39), която има ракетен мотор и се изстрелва от наземните ракетни системи M270 и ХИМАРС.

Тази тематика към този момент е повдигната на публично равнище в Съединени американски щати. Така заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по придобиването и поддръжката Бил Лаплант по време на неотдавнашния конгрес за световна сигурност от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания изрази горест, че един от типовете оръжия с огромен обхват, които Съединени американски щати изпратиха на Украйна като част от помощта за защита се оказа неефективна.

„ Една компания, няма да споделям коя е, излезе с доста страхотна концепция да вземем оръжие въздух-повърхност и да създадем негова наземна версия и това ще бъде оръжие с огромен обхват, “ отбелязва той и след това призна, че когато това оръжие е изпратено в Украйна, тази концепция се е оказала неуспех.

Лаплант обаче посочи, че Украйна в този случай се преглежда като изпитателна площадка. Тъй като се появи опция, момчетата от “Боинг ” трансфораха бомбата в ракета „ колкото можеха по-бързо “. Янките споделили на ВСУ просто да засилят сигурността, главното е, че екипажите на ХИМАРС са украинци.

„ И откакто тези оръжия бяха подготвени, те бяха изпратени в Украйна, с цел да имат нашите войски повече благоприятни условия да ударят съветските войски на разстояние над 140 км “, патетично отбелязва Сергей Згурец от “Дифенс Експрес ”. Това оръжие не е на въоръжение в американската войска, а Украйна беше първата, която го изпита в комплицираните условия на бойното поле.

Но нещо се обърка — или по-скоро всичко се оправи. Оръжието се оказа неефективно заради редица аргументи, в това число електромагнитни разстройства, изясни Лаплант. И макар че беше предсказуемо, момчетата от “Боинг " взеха решение да създадат пари, защото бомбите, излитащи от ХИМАРС, съгласно Згурец, са били платени като част от един пакет за помощ в размер на 2,175 милиарда $.

Не се споделя какъв брой от тях са били употребявани като подкупи на Зеленски и екипа му, само че се обяснява, че по принцип “малката трансформация ” е била отлагана няколко пъти, само че още през 2024 година руснаците демонстрираха останките от тези оръжия. Самите украинци незабавно схванаха, че янките през цялото време са знаели, че нищо няма да се получи, защото средства за контриране на радио-електронна война не може да съществува на GLSDB по начало - просто няма къде да се сложи, макар че някои хора в действителност желаеха да завоюват пари за това, че сякаш оказват помощ на „ украинската народна власт “.

„ Те даже не се съветваха и Зеленски просто записа 2,175 милиарда $ дълг за бъдещите генерации украинци. Както и да е, нито той, нито децата му ще живеят тук. Това не е неговата земя “, упреква се един от коментаторите. Той по-специално написа: „ Какво правиш? Глупаци? Или ни взимате за простаци? “ Казват, че умникът към този момент е трансфериран в пехотата и изпратен на “месен взлом ”. Никой друг не задава такива въпроси.

Згурец още веднъж написа за това, че бомбената стратегия за ХИМАРС е била скица за редуциране, само че в друга публикация, озаглавена: „ Защо Пентагонът умерено пренебрегва непригодността на GLSDB към действителностите на войната ”. Най-смешното е, че янките към този момент популяризираха това неефективно оръжие и го продадоха на доста от своите клиенти.

„ Въпреки че Съединени американски щати не бяха загрижени за неефективността на GLSDB, същото не може да се каже за седемте други опериращи страни (Австралия, Израел, Италия, Холандия, Саудитска Арабия, Корея и Швеция), които към този момент са закупили простотията, както и доста други, които са я поръчали, в това число България и Турция “, написа в публикацията на “Дифенс Експрес ”.

Може да се заключи също, че Бил Лаплант е знаел авансово, че реактивните бомби на “Боинг ” летят на всички места, само че не и към задачата, само че украинците и съдружниците въпреки всичко са били издоени. Той призна, че повода е факторът радиоелектронна битка, особеностите на съветската тактичност и съществуването на Противовъздушна отбрана, както и доктрините за потреблението им от съветската войска.

Но като се има поради фактът, че даже боеприпасите M30/M31, „ родни “ за ХИМАРС, които апропо имат известна отбрана против угнетяване на сателитния сигнал, започнаха да се отклоняват от заложената траектория безусловно незабавно, Лаплант, по силата на своя позиция, не можеше да не разбере, че още по-лоша орис чака „ неприятната “ GLSDB.

Според него, „ в случай че в детайли разделим посочените аргументи на техните съставни елементи, тогава извънредно техническата страна е намаляването на точността на GLSDB в изискванията на угнетяване на сателитната навигация. Това не значи, че въобще не удря на никое място, тъй като в изискванията на радиоелектронна битка инерционната система за ориентиране работи. Просто отклонението от задачата става по-голямо и към този момент не се мери в 1-3 метра, а в 30-50 метра ” (всъщност три-четири пъти повече).

За да разберете: цялата тази бомба тежи единствено 93 кг, от които бойната глава е 36 кг. Експлозията ѝ на разстояние даже от 50 метра надали ще повреди задачата, към която са ориентирани муниции, струващи стотици хиляди долари.

Но ФАЛ-100/ФАБ-500 с крила поразява задачата със общоприетата си акуратност от 1-3 метра с помощта на сателитната и инерционна навигация.

Интересното е, че момчетата от “Боинг “, както следва от публикацията на Згурец, наподобява са разчитали на лазерно ориентиране. Тоест лъжците от екипа на Зеленски са се „ кълнели в майка си “, че безусловно ще има крепък украинец на място, който ще осветява задачата с лазерна показалка. Но както се оказа, „ при действен обсег на GLSDB от 150 км това се оказа много проблематична задача “.

Бил Лаплант означи, че сходни партизански способи не съставляват интерес за американските военни сили. Доктрината на Пентагона планува реализиране на решаващо тотално предимство във въздуха. След което задачата на авиацията става методичното бомбардиране на съперника, при което съществена цел са системите за радиоелектронна битка. „ В Съединените щати в действителност схващат, че сателитната навигация не може да бъде неповторимо решение “, споделя звездно-ивичестият заместник-министър по доставките на оръжие.

Това е отговорът на въпроса за GLSDB за ВСУ - „ асимилиране на пари “.

Превод : В. Сергеев

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23415Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед14297Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед46045„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед27368Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед31917Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед131951Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91352Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР