Жълт код за опасно време - поройни дъждове и гръмотевици

...
Жълт код за опасно време - поройни дъждове и гръмотевици
Коментари Харесай

Гръм и мълнии: Жълт код за опасно време в цяла Западна България -

Жълт код за рисково време - поройни дъждове и гръмотевици разгласи Национален институт по метеорология и хидрология на територията на всички области от Западна България и отчасти в Родопите.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна и в западните региони преваляванията ще продължат. Предимно ясно ще е над Централна Северна България. Ще духа слаб североизточен вятър, демонстрира прогнозата за времето.

През деня въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има превалявания и гръмотевична активност, в югозападната половина от страната обилни по количество; има условия и за градушки. Почти без превалявания ще остане по поречието на Дунав и по Черноморието. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, от изток-североизток, в източните региони ще е до сдържан, от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 23°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са обилни. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, основно по южното крайбрежие с краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са: 21°-23°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР