Жалки сте, каза лидерът на Каталунската европейска демократическа партия (КЕДП)

...
Жалки сте, каза лидерът на Каталунската европейска демократическа партия (КЕДП)
Коментари Харесай

Партията на Карлес Пучдемон към Мадрид: Жалки сте!

Жалки сте, сподели водачът на Каталунската европейска демократическа партия (КЕДП) Марта Паскал, съобщи ТАСС.

Генералният секретар на политическата групировка, която излъчи отстранения от служба министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон през 2015 година, даде изявление пред локална медия. Паскал уточни, че централното държавното управление в Мадрид отпред с Мариано Рахой постъпи тъпо като употребява член 155 на испанската конституция, който замразява правата на самоуправление на район за шестмесечен период.

"Ние ще отидем на изборите за органи на локална власт, които Рахой насрочи за 21 декември. Ние ще защитим нашите права ", безапелационна бе Паскал.

По-рано изказване с сходен темперамент направиха и съюзните на Пучдемон "Леви републиканци ". От партията обявиха, че ще вземат участие във вота на 21 декември.

Междувременно английската организация Скайнюз заяви, че се чака Пучдемон да направи изказване през днешния ден. В информацията на лондонската медия се твърди, че каталунският водач е в Брюксел. По-рано бе обявено, че Пучдемон е избягал в Румъния, откъдето е брачната половинка му - Марсела Топор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР