Жалбата на всеки включен в спира неговото действие. Това постанови

...
Жалбата на всеки включен в спира неговото действие. Това постанови
Коментари Харесай

Обжалването на българския списък Магнитски спря действието му

Жалбата на всеки включен в стопира неговото деяние. Това постанови тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС).

Българският лист на лицата, които имат връзка със глобените български жители по силата на американския световен закон " Магнитски ", бе направен след решение на Министерския съвет от 4 юни. Правителството сътвори специфична работна група, която изготви листата, а цел бе да се минимизира опцията за попадане на български банки и компании под ударите на американските наказания.

В следствие бе обявено, че са запорирани банковите сметки в страната на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. България няма законодателство, което да се приближава до американския закон " Магнитски " и заради тази причина бе употребен настоящият Закон за ограниченията против изпирането на пари.

Повечето наранени от листата лица предстоящо апелираха попадането си в листата на държавното управление пред Върховен административен съд. Първото изговаряне на съда е по жалбата на А. Георгиев, който упорства Върховен административен съд да спре предварителното осъществяване на решението на държавното управление.

Съдът постановява, че включването на Георгиев в сходен лист го визира неподходящо без никакво подозрение. В същото време Върховен административен съд акцентира, че описът няма независимо битие, защото в него липсва разпоредителна част, която да послужи като съображение за директно и директно засягане на ползите на жалбоподателя. Атаката е против самото държавно решение за основаването на този лист.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР