Софийският апелативен съд постанови осъдителна присъда и наложи наказание от

...
Софийският апелативен съд постанови осъдителна присъда и наложи наказание от
Коментари Харесай

20 години затвор за санданчанин, убил 81-годишната си майка

Софийският апелативен съд постанови неоправдателна присъда и наложи наказване от 20 години „ отнемане от независимост “ на обвиняем за убийството на майка си, оповестиха от прокуратурата.

По досъдебното произвеждане са били събрани доказателства за съзнателно ликвидиране, осъществено от обвинения по изключително непосилен метод.

Той живеел с 81-годишната си майка, в гр. Сандански. Мъжът упражнявал душевен и физически тормоз върху старата жена. Повод за това били наследствените парцели, като той упорствал тя приживе да му трансферира своя дял. Особено нападателен ставал след приложимост на алкохол.

Пострадалата търпяла и не подавала сигнали за насилието по отношение на нея в правоохранителните органи.

Една вечер мъжът се прибрал у дома в нетрезво положение. Държал се нападателно по отношение на майка си, спорел с нея за парцели. След нескончаем вербален тормоз нанесъл на старата жена побой. Оставяйки я в окаяно физическо и психическо положение, насилникът лежащ да спи.

Сутринта той още веднъж провокирал скандал и упражнил физическо принуждение по отношение на майка си. Преустановил го едвам когато видял, че тя се утежнява, след което отишъл на работа.

Няколко часа по-късно дамата била открита в безпомощно положение от другия ѝ наследник, който подал сигнал за случилото се на телефон 112. Пострадалата била превозена в болница, а причинителят на действието бил открит и арестуван.

Въпреки подхванатото незабавно профилирано лекуване потърпевшата умряла. Вещите лица, изготвили съдебномедицинската експертиза, показват директна причинно-следствена връзка сред травматичните увреждания и нанесения побой, довели до затрудненията на положението на потърпевшата и гибелта ѝ.

На първа инстанция Окръжният съд в Благоевград оправдал мъжа по обвиняването за съзнателно ликвидиране, като го е признал за отговорен за причиняване на гибел по несъобразителност. За това закононарушение той е бил наказан на 7 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “.

Срещу по този начин постановена присъда Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла митинг с мотив за незаконност и недоказаност.

Сега Софийският апелативен съд анулира присъдата на първоинстанционния съд и призна подсъдимия за отговорен в квалифицирано съзнателно ликвидиране и му наложи дейно наказване „ отнемане от независимост “.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения период пред Върховния касационен съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР