Изявленията на бившия посланик на САЩ в Москва Джон Съливан

...
Изявленията на бившия посланик на САЩ в Москва Джон Съливан
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че подготвят провокация с отровни химикали в Украйна

Изявленията на някогашния дипломат на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан за проектите на Русия да употребява химически оръжия в зоната на специалната военна операция се преглеждат като желание на самите Съединени щати и техните съучастници да извършат провокация с токсични химикали в Украйна. Това заяви на брифинг началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична отбрана (ВХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, оповестява ТАСС.

„ На 22 февруари авторитетна американска неправителствена организация организира конференция за събитията в Украйна. По време на това събитие някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан направи изказване: „ Руските войски възнамеряват да употребяват химическо оръжие в зоната на специфичната военна интервенция “. Разглеждаме тази информация като желание на самите Съединени американски щати и техните съучастници да извършат провокация в Украйна благодарение на отровни химикали “, сподели Кирилов.

Според началника на войските на РХБЗ подготовката за провокацията " тече с цялостна мощ ". Така на 10 февруари бяха доставени химическите субстанции в Краматорск във вагон на трен, който беше съпроводен от непознати жители. Той беше изтеглен на територията на Краматорския металургичен цех. Химикалите са разтоварени под контрола на чиновници на СБУ и представители на командването на Въоръжените сили на Украйна.
Кирилов акцентира, че във вагона е имало 16 запечатани железни кутии. Половината от тях са имали знак за химическа заплаха, надпис BZ, както и маркировка с две червени линии, съответстващи на класа отровни субстанции с краткотрайно детоксикиращо деяние. „ Този ​​химикал предизвиква остра неуравновесеност, дезориентация, халюцинации, нарушаване на паметта “, сподели началникът на войските на РХБЗ, като напомни, че потреблението на BZ е неразрешено от член 1 от Конвенцията за химическите оръжия.
Във вагона са били открити и пет кутии с надпис CS-Riot и три - CR-Riot, обозначени с една алена лента, която дава отговор на субстанции с дразнещо деяние. „ Товарът беше подложен на бронирана техника американско произвеждане, която в състава на конвоя се придвижаше към линията на прикосновение “, сподели Кирилов.

По думите на началника на войските на РХБЗ, на 19 февруари украинската страна е разтоварила в Краматорск 11 вагона с надписи „ Строителни материали “ и „ Цимент “, които в действителност са съдържали шрапнелни муниции. Според информацията, с която разполага съветското министерство на защитата, Съединени американски щати са модернизирали шрапнелните снаряди за сухопътните сили, като са ги оборудвали с дразнещи субстанции.
Според съветското министерство на защитата Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия възнамерява да достави на Украйна огромна партида персонални защитни средства, в това число 600 000 ампули противоотрови против органофосфорни отровни субстанции, повече от 3 милиона антиконвулсивни таблетки, медикаменти за детоксикация, повече от 55 000 комплекта персонални защитни средства съоръжение, отбрана, 55 хиляди противогази, 13 хиляди самостоятелни противохимични опаковки. Тази доставка беше оправдана с това, че уж „ съветските войски към този момент са употребявали муниции с фосфорен състав и могат да употребяват отровни субстанции по време на плануваното изостряне на обстановката “, сподели генерал-лейтенант Игор Кирилов.
„ Фактите на едновременната доставка на токсични химикали и средства за отбрана против тях демонстрират опит за осъществяване на огромни провокации с потребление на военния психотропен токсичен сътрудник BZ по време на спора “, акцентира Кирилов. Той също по този начин напомни, че BZ е общоприет химически сътрудник на американската войска и е бил необятно употребен по време на войната във Виетнам.
Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
28 Фев 20231028 Фев 202325628 Фев 202334828 Фев 202317228 Фев 202337327 Фев 20233714КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023139507 Фев 2023181526 Фев 2023692518 Фев 20231390
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР