Изявлението на председателя на Движението за права и свободи Мустафа

...
Изявлението на председателя на Движението за права и свободи Мустафа
Коментари Харесай

БСП – София: Българските граждани имат една родина. Това е България

Изявлението на ръководителя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на срещата му с ръководителя на Великото национално заседание на Република Турция Мустафа Шентоп е неприемливо и недопустимо. Това се споделя в позиция на Изпълнителното бюро на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София.

По думите на социалистите господин Карадайъ е ръководител на политическа партия, която неотменно и равнопоставено участва в българския парламентарен живот от началото на демократичните промени в страната ни.

„ Движението за права и свободи е основана, записана и повече от три десетилетия действа съгласно българската конституция и българските закони.

В нито един миг от 1990 година насам никой и по никакъв метод не е попречил на нито един български жител, без значение от неговия етнически генезис, да приказва майчиния си език, да изповядва свободно своята вяра и да съблюдава своите традиции “, акцентират от Българска социалистическа партия – София.

„ Ето за какво, изявлението на ръководителя на Движение за права и свободи, че води битка за своята еднаквост, най-малкото буди неразбиране “, смятат от софийската организация на Българска социалистическа партия.

Те напомнят, че през последните 30 години - време на прекрояване картата на Балканите, България се утвърди като образец за спокойно и умерено общуване на всички общности в нейните граници. За разлика от доста други балкански страни и нации, които минаха и претърпяха жестоки етнически и верски конфликти, довели до десетки хиляди почтени жертви.

„ Ние, българските жители, би трябвало да се гордеем с това “, безапелационни са от управление на Българска социалистическа партия – София.

Те напомнят на господин Карадайъ, че според член 13 (4) от Конституцията на Република България религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се употребяват за политически цели. „ Това го задължава, като европейски политически водач и дълготраен парламентарист, да се отнася с почитание към страната, в която е роден и живее, в която е учил и работи “, се споделя в позицията.

Столичните социалисти чакат, в най-скоро време, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ да откри кураж и сили обществено да се извини за тежките думи, които е произнесъл по адрес на „ тази земя “.

„ Българските жители имат една татковина. Това е България! “, декларират в умозаключение от Българска социалистическа партия – София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР