Известният уролог акад. проф. д-р Чавдар Славов е поредният известен

...
Известният уролог акад. проф. д-р Чавдар Славов е поредният известен
Коментари Харесай

Внимание, дами! Измамници използват името на известен лекар за продажба на лекарства

Известният уролог акад. проф. доктор Чавдар Славов е следващият прочут доктор, с чието име се злоупотребява във виртуалното пространство, оповестяват от УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

„ Във Фейсбук се появиха фрагменти от видео с негово присъединяване, снимани по напълно различен мотив, които са употребявани нерегламентирано за реклама на артикули против уринарна инконтиненция при дамите.

По този мотив началникът на Клиниката по урология със характерна активност по андрология към УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ прецизира, че в никакъв случай и под никаква форма не е взел участие и не има намерение в бъдеще да взе участие в реклама на лекарства. Нещо повече, акад. проф. доктор Славов счита тази процедура за неетична и уронваща престижа на здравното съсловие “, показват в публично изказване от лечебното заведение.

Photo credit: УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “

Photo credit: УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “

Кой е доктор Чавдар Славов

Акад. проф. доктор Чавдар Славов е шеф на Клиника по урология  в болница " Царица Йоана-ИСУЛ ".

Роден е през 1953 година в София. Завършва медицина през 1979 година в Медицинска академия в столицата, а през 1984 година придобива и компетентност „ урология “. От 2007-а е лекар на медицинските науки, а от 2008-а е професор по урология.

В интервала 2009-2013 година е шеф на Клиниката по Урология в УМБАЛ „ Александровска “ в София. От 2013 до 2014 година е зам.-министър на опазването на здравето. В момента е шеф Клиника по урология и андрология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ - ЕАД София. Национален съветник е по урология.

Специализирал е в Русия, Франция, Англия, Съединени американски щати, Германия, Белгия по проблемите на реконструктивната, трансплантационна и лазерна урология.

Акад. проф. доктор Чавдар Славов има създадени и въведени в практиката над 10 диагностични и над 15 оперативни способи. Един от първите в света създава и вкарва в практиката уретропластиките с букална и лингвална лигавица. Дългогодишен член на екипите по бъбречна трансплантация.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР