Известният немски психолог доктор Щефан Клайн публикува книгата “Науката на

...
Известният немски психолог доктор Щефан Клайн публикува книгата “Науката на
Коментари Харесай

Немски психолог посочи най-лесния начин да се чувстваме щастливи

Известният немски психолог лекар Щефан Клайн разгласява книгата “Науката на щастието ”. Тя включва главните заключения от многочислените психически проучвания на създателя и сътрудниците му.  В нея доктор Клайн споделя, че воденето на дневник, в който човек фиксира всички свои страхове, подозрения и наслади, а също по този начин какво денем е повдигнало настроението му, ще може да увеличи общото равнище на щастието.

Психологът е убеден, че всеки може да се научи да бъде благополучен и този развой наподобява на проучването на непознат език. За повишение равнището на щастието са нужни всекидневни тренировки и за тази цел идеално подхожда воденето  на дневник. Тази техника доктор Клайн е изпитал върху себе си и тя се оказала неизмеримо ефикасна.

“Всичко е доста просто – вечер е нужно да седнете и да опишете тези моменти от миналия ден, в които сте се чувствали оптимално благополучен. Целта на това упражнение е фиксирането на тези моменти в съзнанието, където те ще се натрупват, повишавайки равнището на щастието. Даже в положение на тежка меланхолия човек от време на време изпитва наслада, само че той просто не има вяра, че тези моменти ги е имало ”, изяснява доктор Клайн.

Ако започнете да си водите сходен дневник, то наложително препоръчайте технологията и на някой различен, защото това ще ви направи още по щастливи, твърди немският академик. Щастието е химичен развой, по време на който мозъкът отделя ендорфини. Те способстват за появяването на положителни страсти и този развой протича освен когато реализираме личните си цели, а и когато оказваме помощ на другите да реализират своите цели, изяснява ученият.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР