Известният физик Стивън Хокинг твърди, че остават по-малко от 600

...
Известният физик Стивън Хокинг твърди, че остават по-малко от 600
Коментари Харесай

До 600 години трябва да сме напуснали Земята, казва Стивън Хокинг

Известният физик Стивън Хокинг твърди, че остават по-малко от 600 години преди нашата планета да се трансформира в огнена топка, написа The Sun. 

Пренаселеността и несъразмерното потребление на сила ще доведат до края на живота на Земята, предсказа физикът посредством видеовръзка на срещата на върха на Tencent WE в Пекин. Той съобщи, че хората би трябвало самоуверено да се насочат натам, накъдето никой преди не се е насочвал, в случай че имаме фантазията да продължим нашия тип за още милиони години.

Хокинг прикани вложителите да поддържат концепцията за пътешестване до най-близката звезда отвън нашата Слънчева система, Алфа Кентавър, с вярата да бъдат открити екзопланети към нея, подобаващи за заселване от човечеството. Британският космолог, който е бил диагностициран с моторно невронно заболяване на 21 години, поддържа изследователската и инженерингова стратегия Breakthrough Starshot за създаване на миниатюрен самолет - нанокрафт, движещ се със скоростта на светлината. " Такъв уред може да доближи до Марс за по-малко от час или до Плутон за дни и да стигне до Алфа Кентавър за 20 години ", сподели Хокинг. 

" Може би, в случай че всичко върви добре, малко след средата на века ще имаме първата снимка на друга планета от орбитата на най-близката ни звезда ", удостовери шефът на програмата Breakthrough Starshot и бивш началник на Изследователския център AMES на НАСА. 

Неотдавна Хокинг и Илон Мъск дефинираха и друга опасност пред човечеството, а точно - изкуствения разсъдък.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР