Известният блогер Colonel Cassad публикува интересен анализ за събитията на

...
Известният блогер Colonel Cassad публикува интересен анализ за събитията на
Коментари Харесай

Контраудар на ИД: Прекъснато е шосето за снабдяване на САА в Дейр ез-Зор, терористите настъпват към Сухна

Известният блогер Colonel Cassad разгласява забавен разбор за събитията на фронта в Сирия срещу ИД, където терористите преди два дни започнаха мощно нахлуване в тила на Сирийската войска. Тя съумя да си върне много изгубени позиции, като отблъснала голям брой офанзиви. Терористите трансферирали подкрепления от провинция Анбар в Ирак. Мобилни групи (основно лека пехота с пикапи) на необятен фронт атакували през пустинята едно от главните пътища за доставяне на групировката на САА в Дейр ез-Зор – на офанзива е подложен пътят Сухна – Дейр ез-Зор. В доста сектори съперникът достигнал трасето и го прекъснал, овладявайки значимото от логистична позиция населено място Шола. След първичния триумф терористите се пробвали да развият настъплението в посока Сухна.

От оперативна позиция опцията за този удар на терористите по връзките стана допустима заради открития южен (десен) фланг на сирийската формация в Източна Сирия. Ситуацията стана разследване на бавното напредване на групировката на САА и иранските подразделения в региона на помпена станция Т-2 и към сирийско-иракската граница. В резултат сред двете групировки на САА и нейните съдружници се образува пролука, който съперникът незабавно употребява.

„ Пожарните команди” на САА към този момент се сблъскали с мобилните групи на леката пехота на ИД в региона (между 800 и 1500 души, няколко броя бронирани машини и няколко десетки пикапа) от Сухна до Ефрат. Нужни са обаче от 2 до 5 дни, когато за сметка на докараните запаси и дейностите на съветските Върховен касационен съд и Военновъздушни сили на Сирия ще бъде основан превес в силите, с цел да бъдат прогонени „ черните” назад в пустинята.

От оперативна позиция, рискът от нови нападения против този път ще се запазят, до момента в който не бъде ликвидирана основаната пролука сред групировката на САА и групировката в региона на Т-2.

От военностратегическа позиция интензивността на „ черните” е преференциална за Съединени американски щати, защото тя теоретически може да даде опция на Съединени американски щати и на SDF да завоюват ритъм в конкуренцията за нефта на Дейр ез-Зор.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР