Известният автор на хорър романи Стивън Кинг ще отвори дома

...
Известният автор на хорър романи Стивън Кинг ще отвори дома
Коментари Харесай

На гости на Краля на ужаса: в какво ще се превърне домът на Стивън Кинг?

Известният създател на хорър романи Стивън Кинг ще отвори дома си за гости и писатели, които желаят да се допрян до архива му.

Прословутият червен дом с две кули и с черна ограда, украсена с прилепи и дракони, е въодушевил не едно произведение на Кинг , включително и паметния разказ „ То “. Къщата е като магнит за поклонници на майстора на литературния хорър и фенове на фантастиката.

View this post on Instagram
A post shared by Madame Blue (@themadameblue) on Oct 20, 2019 at 10:52am PDT

Стивън Кинг и брачната половинка му Табита Кинг са получили утвърждение от общинския съвет на Бангор, щата Мейн, да употребяват дома си с нестопанска цел. Предвижда се архивът на 72-годишния публицист, който понастоящем се съхранява в университета на Мейн, да се върне в дома му.

„ Архивите, които преди се съхраняваха в университета в Мейн, ще бъдат налични за визити с стеснен достъп единствено по предварителна поръчка. Няма да има музей и нищо няма да бъде отворено за обществеността, само че архивите ще бъдат разполагаем на откриватели и учени “, разгласи Кинг във Фейсбук на 18 октомври.

Съседната къща за посетители, която фамилията закупи през 2004 година, ще служи като резиденция, където други писатели ще могат да работят в спокойна конюнктура. През последните години фамилията прекарва по-голямата част от времето си на път или във Флорида, или Оксфорд Каунти, Мейн, съгласно юриста им Уорън Силвър.

 стивън кинг Getty

Резиденцията на Кинг на 47 West Broadway все пак се е трансформирала в самобитна туристическа дестинация през годините. Феновете постоянно си вършат фотоси пред кървавочервеното имение с богато украсена врата. Затова и писателят категорично прецизира, че домът му няма да е със статут на музей, тъй като не желае да нарушава спокойствието на квартала и съседите си.

Ако скоро нямате път към щата Мейн, с цел да разгледате архива на писателя, предлагаме да изгледате втората част на „ То “ , в случай че още не сте го създали, или да си запазите билети за премиерата на продължението на „ Сиянието “ – „ Доктор Сън “, която чакаме с неспокойствие на 8 ноември!



via GIPHY
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР