Тази сутрин германската прокуратура разпореди претърсване на офисите на водещия

...
Тази сутрин германската прокуратура разпореди претърсване на офисите на водещия
Коментари Харесай

Обискират офисите на евродепутат от „Алтернатива за Германия“

Тази заран немската прокуратура разпореди претършуване на офисите на водещия претендент на „ Алтернатива за Германия “ за европейските избори Максимилиан Кра в Брюксел. Обискът в постройката на Европейския парламент е обвързван с ареста на дългогодишния сътрудник на Кра Джиан Г. преди две седмици.

43-годишният помощник на евродепутата, който е роден в Китай, е упрекнат в шпионаж за КНР. Прокуратурата го упрекна, че " работил като сътрудник на непозната загадка работа в изключително тежък случай ". Китайският помощник е предавал вътрешни разисквания на оферти за резолюции на чиновници на китайска загадка работа. Той е в ареста от края на април.

Максимилиан Кра към този момент попада като очевидец в производството за шпионаж на федералната прокуратура, само че не и като обвинен. Той отхвърля да има нещо общо с шпионската спекулация на своя чиновник.

В качеството си на член на Европейския парламент Кра се употребява със отбраната на парламентарния имунитет - до момента в който той не бъде снет, против него не може да се води следствие. Въпреки това немската прокуратура е получила единодушието на Европейския парламент за провеждането на обиска.

Претърсването в постройката " Алтиеро Спинели " е било ориентирано към общите пространства. Там, на петия етаж, Кра и обвиненият като разузнавач са работили един до различен до края на април. Настоящото претършуване съставлява проблем за „ Алтернатива за Германия “ в няколко аспекта. От една страна, то припомня за това какъв брой покрай водещия им претендент са били китайските секрети служби. От друга страна не е изключено при претърсването да бъдат открити спомагателни доказателства, които уличават освен Джиан Г., само че и самия Кра.

Подозренията, че непосредствен помощник на водещия претендент може да е китайски шпионин засенчиха началото на акцията на „ Алтернатива за Германия “ за европейските избори през последните две седмици. След ареста на родения в Китай мъж управлението на партията в началото изпрати Кра в къса насилствена отмора, а формалният старт на акцията на „ Aлтернатива за Германия “ за европейските избори се състоя без водещия претендент.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР