Британският министър на отбраната Грант Шапс призова Германия и други

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс призова Германия и други
Коментари Харесай

Великобритания призова западните страни да разрешат техни оръжия да се използват в Крим

Британският министър на защитата Грант Шапс прикани Германия и други западни съдружници да разрешат на украинския президент Володимир Зеленски да употребява техни оръжия за нанасяне на удари по цели в Крим. 

Шапс отхвърли да удостовери дали Обединеното кралство ще разреши оръжия, доставени на Украйна, да бъдат употребявани против цели в Русия, само че сподели, че те са били изстрелвани против силите на съветския президент Владимир Путин в анексирания Крим, заяви Българска телеграфна агенция.

Британският министър Шапс съобщи, че Путин „ блъфира “ във войната в Украйна, само че сподели, че е „ извънредно смутен “ от укрепващия съюз сред съветския водач и китайския му сътрудник Си Цзинпин.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 2 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 2 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия

 

Говорителката на съветското външно министерство дефинира като „ налудничави, антируски и нападателни “ думите на английския министър на външните работи

 

Англия достави на Украйна ракети с огромен обхват „ Сторм шадоус “, а други съдружници предоставиха сходни оръжия. 

„ Обединеното кралство е доста по-отворено във връзка с метода, по който се употребяват нашите оръжия, в това число в Крим, на който гледаме като на неразделна част от Украйна; фактът, че той беше завзет от Путин през 2014 година, не трансформира това “, сподели Шапс в предаването на „ Скай нюз “.

 

Няма информация за вреди или жертви

Министърът на защитата сподели, че Украйна се бори за своето оцеляване, а Англия е в челните редици в оказването на поддръжка на страната, тъй че „ предизвиква другите да създадат същото. “

Крим е полуостров в северната част на Черно море, на югозапад от Азовско море. След разпадането на Съветския съюз, през 1991 г., на Кримския полуостров е образувана Автономна република Крим, която дружно с град Севастопол влиза в състава на новата самостоятелна държава Украйна. Преобладаващото съветско население в самостоятелната република и разположените на полуострова според двустранен интернационален контракт съветски военноморски бази на незамръзващото Черно море са причина за напрежение сред Украйна и Русия.

На 5 май 1992 г. Крим афишира самостоятелност, която не е приета, и след това е реализирано единодушие да остане част от Украйна като самостоятелна република. Севастопол, намиращ се на територията на полуострова, остава град със специфичен статут (подобно на столицата Киев) заради съществуването на основната съветска военноморска база на Черно море.

По-рано през днешния ден 13 души починаха при съветска ракетна офанзива против северния украински град Чернигов

Кримската криза настъпва на територията на Автономна република Крим и в град Севастопол през март 2014 г, заради анексирането от страна на Русия. От 23 до 27 февруари се реализира насилствена промяна на изпълнителните органи на властта в Севастопол и в Автономна република Крим. Новите управляващи отхвърлят да признаят легитимността на държавното управление в Киев и се обръщат за помощ към управлението на Русия.

Местните органи на властта в къси периоди провеждат и организират на 16 март референдум за статута на Крим. На популацията е препоръчано да отговори на въпроса за опцията за излизане на Автономна република Крим от състава на Украйна и присъединението ѝ към състава на Руската федерация.

На 17 март 2014 година, въз основа на резултатите от референдума и Декларацията за самостоятелност, призната на 11 март, е провъзгласена суверенна Република Крим, в състава на която влиза град Севастопол в качеството си на град с необикновен статут. На 18 март е подписан контракт сред Руската федерация и Република Крим за приемането на Крим в състава на Русия. В сходство с този контракт в състава на Русия влизат два нови субекта – Република Крим и градът с федерално значение Севастопол.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР